economia

El govern central augmentarà l’IVA de les begudes ensucrades

L'increment previst de la recaptació amb nous impostos i reformes és de 9.170 milions en dos anys


El Govern central inclourà en els pressupostos de l’Estat del 2021 la pujada de l’IVA de les begudes ensucrades del 10% al 21%, amb l’objectiu d’ “afavorir hàbits més saludables”, segons el pla pressupostari enviat aquest dijous a la Comissió Europea. Això representa un increment del preu d’aquests productes d’entre 6 i 12 cèntims en el cas de les llaunes de refrescs. L’executiu de Pedro Sánchez preveu recaptar 340 milions d’euros més per aquest concepte l’any 2021.

El pla també inclou el nou impost de caire mediambiental que gravarà els envasos de plàstic no reutilitzables. Segons l’avantprojecte de llei presentat al juny, es gravaran els recipients d’un sol ús amb 45 cèntims per quilo d’envàs. Es preveu que es recaptin 491 milions l’any que ve.

L’esborrany pressupostari preveu altres canvis en fiscalitat verda, que no detalla, amb un impacte total de 1.311 milions.

Aquest divendres es publiquen al Butlletí Oficial de l’Estat les lleis que regulen altre dos nous impostos inclosos al pla pressupostari. El primer és l’impost sobre les transaccions financeres, que gravarà amb un 0,2% operacions de compra d’accions de grans empreses cotitzades a Espanya. Sumarà uns 850 milions anuals. També es publica al BOE l’anomenada “taxa Google” a les empreses de determinats serveis digitals que ingressin al manco 3 milions d’euros a Espanya. La recaptació serà de 968 milions d’euros, segons les previsions del Govern. Aquests dos impostos entraran en vigor a mitjan gener.

En conjunt, les mesures fiscals incloses a l’esborrany pressupostari signifiquen un increment de recaptació de 9.170 milions per als anys 2021 i 2022, segons els càlculs del govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Palma torna a acollir quatre creuers simultanis al dia: el més gran i el més luxós, a 7 milions el camarot

'The World' coincideix aquest dilluns amb tres creuers més al port de Palma (Harmony of The Seas, Norwegian Epic i...

Les Illes Balears, primera destinació espanyola de turisme internacional durant el 2021

Durant l'agost, 1 de cada 4 turistes estrangers cap a Espanya volaren a l'arxipèlag

Ibèria planteja un ERTO als sindicats per causes organitzatives i productives

La companyia proposa la mesura davant la possibilitat que els ERTO per força major no es prorroguin en el sector...

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%