El Govern central diu que les pensions estan garantides

Comissió del Pacte de Toledo

El+Govern+central+diu+que+les+pensions+estan+garantides

La ministra d’Ocupació ha proposat a la Comissió del Pacte de Toledo que les pensions de viudetat i les reduccions de cotitzacions a la Seguretat Social es paguin amb els Pressuposts Generals de l’Estat. Amb aquesta mesura, es vol alleugerir el dèficit del sistema públic de pensions.

La ministra d’Ocupació ha demanat a la comissió del pacte de Toledo altura de mires i responsabilitat per no crear alarmismes. Diu que les pensions estan garantides i que la principal causa del dèficit de la seguretat social ha estat la massiva destrucció de llocs de feina per la crisi. La ministra també ha volgut tranquilitzat sobre l’ús del fons de reserva de la seguretat social que en els darrers anys ha passat de 66 mil a 25 mil milions d’euros.

Per alleugerir el dèficit del sistema de pensions, la ministra ha plantejat que les tarifes planes i altres reduccions en les cotitzacions a la Seguretat Social que sumen 1.900 milions d’euros es paguin amb els pressuposts generals de l’estat. Igual que les pensions de viudetat.

La majoria de l’oposició ha demanat a Báñez mesures laborals que incrementin l’ocupació de qualitat per sostenir millor el sistema de pensions i han criticat que el Govern no es planteji tornar a la revalorització de les pensions vinculada a l’IPC

Al novembre la despesa de les pensions ha batut un nou rècord. S’han pagat 8.599 milions d’euros en pensions, un 3 per cent més que fa un any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Els restauradors de Menorca lamenten no poder servir sopars als interiors

No es decideixen a allargar els horaris dels treballadors per la incertesa i les despeses de gestoria que comporta cada...