economia

El Govern central planteja prorrogar la prestació dels fixos discontinus fins al 31 de gener

Els ERTO també s'amplien fins al 31 de gener a tots els sectors, inclosos el comerç i la restauració


A la reunió celebrada ahir entre el Govern central i els agents socials, l’executiu va plantejar prorrogar la prestació per a fixos discontinus fins al 31 de gener segons ha informat l’agència EFE. Ampliar aquesta prestació era la principal reclamació del Govern de les Illes i de sindicats i patronals de l’arxipèlag per l’alt nombre que representen en el mercat laboral insular. De fet, la mesura beneficiarà a gairebé 90 mil treballadors de les Illes que a més enguany han vist com no han pogut cotitzar tants de mesos perquè la temporada es va iniciar més tard.

En aquesta reunió, l’executiu central també ha plantejat prorrogar els ERTO fins al 31 de gener amb els mateixos sectors inclosos el comerç i la restauració. Ara bé, en aquesta ocasió, l’ampliació dels ERTO no serà automàtica. Les empreses afectades hauran de tornar a presentar una sol·licitud abans del 10 d’octubre.

Una altra de les novetats és que les empreses per poder optar als ERTO hauran de pagar una formació als treballadors que quedin protegits entre l’1 d’octubre i el 30 de juny del 2022.

Respecte a les exoneracions, es manté el 100% pels ERTO d’impediment i del 50% per empreses de manco de 50 treballadors en ERTO de limitació i el 40% per les empreses majors.

Les negociacions continuaran demà dijous 23 de setembre amb l’objectiu que l’acord sigui aprovat en el consell de ministres de la pròxima setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La sentència del TC sobre la plusvàlua obre la via a reclamacions als ajuntaments

El Col·legi de Gestors recomana presentar recursos davant els consistoris per les liquidacions pendents de l'impost

Álvarez (UGT): “Els sindicats serem com a una roca. Si no hi ha acord per derogar la reforma laboral, no firmarem”

El secretari general d'UGT ha assegurat que els sindicats són flexibles, però contundents, pel que fa a la negociació per...

L’edifici de Sa Tanca, l’antic centre comercial abandonat de Sant Lluís, ja és municipal

A partir d'aquí, comença un nou procés per decidir els futurs usos de la construcció