espanya

El govern central provarà una app de rastreig de la Covid-19 a les Canàries

Armengol va demanar que es desenvolupés una app similar a nivell europeu

EFE/Ballesteros


El govern espanyol està provant una app de rastreig de contactes, segons ha anunciat aquest dimarts al congrés la vicepresidenta de l’Executiu, Nadia Calviño, que ha ha explicat que aquest projecte pilot es durà a terme a les Canàries. En aquest sentit, ja treballa amb el seu govern autonòmic per establir quan i on s’implantarà exactament.

Calviño ha dit, durant una interpel·lació de la diputada de Coalició Canària Ana Oramas, que l’arxipèlag és “idoni” per aquest projecte pilot, tant per la importància del turisme com perquè els turistes es trobin “a gust al país, més enllà de la desescalada”.

Calviño ha insistit que serà una ‘app’ de suport al sistema sanitari “totalment respectuosa amb els drets individuals i la protecció de la intimitat”. El govern canari, ha dit, està molt interessat en aquest mecanism per usar “el més aviat possible” aquelles aplicacions interoperables que permetin recuperar el turisme amb seguretat.

L’aplicació que demanà el Govern

L’anunci de Calviño es produeix uns dies després que la presidenta del Govern, Francina Armengol, demanés una app europea de control de la Covid-19. Es tractava d’una aplicació que s’hauria de desenvolupar, segons suggerí Armengol, a nivell europeu amb una eina tecnològica de control del virus. En aquest sentit, demanà que es duguessin a terme proves pilot amb vols de turistes el juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspen l’ajornament de les eleccions al 30 de maig

Accepta així les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un particular que aquest dilluns va impugnar el decret, però sense resòldre el...

Illa diu que escoltarà a les Comunitats Autònomes

Però considera que amb l'actual estat d'alarma hi ha mesures suficients

Simón: “Poc a poc arribam al cim de la tercera onada”

L'ocupació a les UCIS i el nombre d'hospitalitzacions continua augmentant

L’empresa Grifols inicia l’assaig d’un medicament que proporcionaria immunitat immediata contra la Covid

La prova començarà al febrer i està liderada pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet