espanya

El govern central provarà una app de rastreig de la Covid-19 a les Canàries

Armengol va demanar que es desenvolupés una app similar a nivell europeu

EFE/Ballesteros


El govern espanyol està provant una app de rastreig de contactes, segons ha anunciat aquest dimarts al congrés la vicepresidenta de l’Executiu, Nadia Calviño, que ha ha explicat que aquest projecte pilot es durà a terme a les Canàries. En aquest sentit, ja treballa amb el seu govern autonòmic per establir quan i on s’implantarà exactament.

Calviño ha dit, durant una interpel·lació de la diputada de Coalició Canària Ana Oramas, que l’arxipèlag és “idoni” per aquest projecte pilot, tant per la importància del turisme com perquè els turistes es trobin “a gust al país, més enllà de la desescalada”.

Calviño ha insistit que serà una ‘app’ de suport al sistema sanitari “totalment respectuosa amb els drets individuals i la protecció de la intimitat”. El govern canari, ha dit, està molt interessat en aquest mecanism per usar “el més aviat possible” aquelles aplicacions interoperables que permetin recuperar el turisme amb seguretat.

L’aplicació que demanà el Govern

L’anunci de Calviño es produeix uns dies després que la presidenta del Govern, Francina Armengol, demanés una app europea de control de la Covid-19. Es tractava d’una aplicació que s’hauria de desenvolupar, segons suggerí Armengol, a nivell europeu amb una eina tecnològica de control del virus. En aquest sentit, demanà que es duguessin a terme proves pilot amb vols de turistes el juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La letalitat del virus disminueix segons Sanitat

El recompte oficial de víctimes mortals és de 27.128 persones

Alemanya retirarà la recomanació de no viatjar a Espanya

Aixecarà l'alerta per viatjar a tots els països de la Unió Europea el 15 de juny a excepció d'Espanya que ho farà el primer de juliol

El Congrés aprova la sisena pròrroga de l’estat d’alarma

Els Populars i VOX han carregat contra el president i la gestió del Govern de l'Estat de la crisi sanitària