espanya

El Govern central recorrerà als jutjats l’ampliació del toc de queda a Castella i Lleó

La Junta de Castella i Lleó va determinar divendres avançar la limitació de la llibertat de circulació en aquesta regió a les 20 hores


El Govern ha decidit recórrer l’acord de la Junta de Castella i Lleó que limita la mobilitat en la Comunitat des de les 20.00 hores, segons ha informat el Ministeri de la Presidència. La Junta de Castella i Lleó va determinar divendres avançar la limitació de la llibertat de circulació en aquesta regió a les 20.00 hores. No obstant això, el Govern considera que aquesta decisió vulnera el decret que regula l’estat d’alarma que estipulava que l’horari nocturn seria entre les 23.00 i les 6.00 hores, al mateix temps que donava de marge a les comunitats autònomes per a poder avançar-ho fins a les 22.00 com a màxim.

El Govern que presideix Pedro Sánchez ha anunciat aquest diumenge que “ha sol·licitat a l’Advocacia General de l’Estat que interposi un recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem contra l’acord.

L’Executiu considera que la regulació de la Junta de Castella i Lleó vulnera el Reial decret “que, en declarar l’estat d’alarma, va determinar expressament en el seu article 5 com a període per a les limitacions de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn el comprès entre les 23.00 i les 6.00, possibilitant tan sols que les autoritats competents delegades poguessin determinar en el seu àmbit territorial ‘que l’hora de començament de la limitació prevista [….] sigui entre les 22.00 i les 00.00 hores i l’hora de finalització d’aquesta limitació sigui entre les 5.00 i les 7.00 hores'”.

“En fixar com a hora de començament de la limitació les 20.00 hores, l’acord infringeix nítidament la regulació esmentada”, assenyala el comunicat de la Presidència del Govern, que afegeix: sense que tal infracció pugui negar-se acollint-se a les facultats de “modulació” atorgades a les autoritats competents delegades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Urdangarin s’incorpora al despatx d’advocats de Vitòria on farà feina a partir d’aquest dijous

El cunyat del Rei va ingressar dilluns a la presó d'Àlaba, on ha de dormir de dilluns a dijous

Les infantes Elena i Cristina admeten haver-se vacunat contra el coronavirus als Emirats Àrabs

D'aquesta manera, han explicat en un comunicat, aconseguirien un passaport sanitari per visitar de manera regular el rei emèrit Joan Carles

Villarejo afirma que la seva declaració “serà molt interessant”

Ha explicat que li pareix "injust" tot el que li està passant al rei emèrit

La Fiscalia de Madrid arxiva la investigació sobre el xat d’exmilitars

El ministeri públic ha afirmat que els participants del xat exposaven opinions als altres exmilitars amb llibertat