societat

El Govern central tomba l’indult a l’agressor del testimoni 29 avalat pel fiscal Carrau

La Inspecció Fiscal arxiva l'expedient obert al fiscal perquè considera que "la seva actuació ha estat correcta"


El Consell de Ministres denega l’indult sol·licitat per Florian Puscasiu, el ciutadà romanès condemnat per amenaçar i agredir el testimoni 29 del cas Cursach. Ho fa després que el fiscal Joan Carrau informés favorablement sobre aquesta petició d’indult. Puscasiu va ser condemnat, al febrer de 2018, a 3 anys i 2 mesos de presó pels delictes d’obstrucció a la justícia i lesions. A més, se li imposava una multa de més de 7.000 euros i l’obligació de pagar una indemnització de 8.000 a la víctima. La sentència va ser ratificada per l’Audiència de Palma i, més tard, pel Tribunal Suprem. Un any abans, l’home havia estat condemnat a 2 anys de presó per agredir sexualment una dona que estava sota els efectes de l’alcohol a Portals. Després de la segona condemna, la seva defensa va demanar un idult, una mesura que requereix que es pronunciïn totes les parts. El testimoni 29 s’hi va oposar però el fiscal Carrau va demorar el seu informe. Quan varen passar uns mesos sense resposta, el testimoni 29 es va queixar a la Inspecció Fiscal sobre aquest retard, al·legant que li preocupava que l’agressor no hagués ingressat encara a presó. En aquell moment, es va obrir un expedient a Carrau. En pocs dies, el fiscal es va pronunciar a favor de l’indult. La Fiscalia diu ara que entén que el testimoni 29 discrepi de l’opinió de Carrau però considera que l’actuació del fiscal “ha estat correcta” i, per això, ha decidit arxivar l’expedient.

En tot cas, la decisió del Consell de Ministres contradiu la postura de Carrau respecte l’indult i, per tant, Puscasiu haurà d’ingressar a presó.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Producte local i ecològic, també a les escoles

Set escoles de Mallorca han implantat ja el programa pilot Mallorca al Plat per promoure el consum de productes de les Illes

El port de Ciutadella registra noves rissagues de fins a 60 centímetres

Després que divendres les oscil·lacions assolissin els 1,20 metres

Unes quaranta persones marxen per a la llibertat del poble sahrauí

Reclamen al govern estatal que assumeixi la seva responsabilitat perquè n'és la potència administradora