política

A partir del 2040 es prohibirà la venda de vehicles dièsel i benzina a Espanya

L'objectiu del Govern central és que al 2050 ja no circuli cap cotxe contaminant


A partir del 2040 es prohibirà la venda de cotxes dièsel, benzina, híbrids o de gas natural a Espanya. Un relleu cap al vehicle elèctric respira que a les Balears es començarà a fer molt abans. Aquí direm adeu al dièsel l’any 2025 i a la benzina, el 2035. Una dessincronització que preocupa el sector.

Les primeres a adaptar-se al canvi seran les empreses de cotxes de lloguer. Ja al 2020, un 2% dels seus vehicles hauran de ser elèctrics i el 2035, el 100% de la flota. Per facilitar la transició a l’era ecològica, el 2025 hi haurà 1.000 punts de recàrrega. El Govern balear demana ajudes fiscals al ministeri per potenciar la compra de vehicles elèctrics.

La futura llei de Canvi Climàtic i transició energètica també prohibeix les prospeccions petrolíferes i de gas a tot el mapa nacional, incloent les aigües territorials. Amb tot, el repte és haver reduït les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 20 per cent d’aquí al 2030. I que per a llavors l’ús de les renovables suposi un 35 per cent del consum energètic del país. També amb això la futura llei balear és més ambiciosa. En el mateix període espera que aquesta reducció sigui ja del 40 per cent. I ho vol aconseguir amb altres accions com ara el tancament progressiu de les centrals considerades contaminants com es Murterar a partir del 2020.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Antoni Noguera: “No hi ha cap pugna amb Lluís Apesteguia”

Més per Mallorca cerca una coordinadora general de consens per evitar la fractura

Ciutadans fa aigües a la Part Forana: crisi a Llubí, Llucmajor, Lloseta, Sineu i Calvià

La portaveu del partit en el Parlament, Patricia Guasp, exigeix l'acta de regidor als edils de Calvià, Llucmajor i Sineu...

Antoni Noguera deixa la direcció de Més i obre un nou debat sobre el lideratge del partit

L'actual coordinador ha anunciat la decisió en la primera l'executiva després de la victòria de Lluís Apesteguia en les primàries...

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

L'ampliació de la Llei d'Habitatge i les bregues pel Règim Fiscal, a debat aquest dimarts al Parlament