X

El Govern cerca una solució urbanística perquè el bloc B dels Don Pepe no s’enderroquin

En cas que l'edifici no s'esbuqui, els seus vesins ja no s'haurien de traslladar al que es preveu construir a Sant Jordi

04/10/2023

El Govern cerca una solució urbanística perquè el bloc B dels Don Pepe no s’enderroquin

L’altre edifici del Don Pepe continua buit, després que es desallotgés en decretar-se l’estat de runa. Govern i Ajuntament garanteixen que els vesins que vivien a aquest bloc tendran un habitatge a un terreny de Can Raspalls, a Sant Jordi, però s’haurà d’esperar que s’aprovin les normes provisionals perquè s’hi puguin construir. Per la seva banda, els vesins esperen tenir més reunions amb les administracions.

Pel que fa a l’altre edifici, la intenció és que no s’hagi d’enderrocar. Segons el Consistori, s’aconsegueixen dues coses: que les famílies hi puguin continuar vivint i que la despesa econòmica de les administracions no sigui tan important. En qualsevol cas, s’haurà d’aconseguir que l’edifici estigui dins d’ordenació i que els vesins puguin emprendre les reformes que facin falta; per això, s’ha de fer un canvi legislatiu, que podria afectar altres construccions de les Illes.

En cas que l’edifici no s’enderroqui, els seus vesins ja no s’haurien de traslladar a l’edifici que es preveu construir a Sant Jordi, però, així i tot, es construirien els 100 habitatges previstos inicialment a Sant Jordi, per oferir els que no siguin ocupats pels vesins del Don Pepe desallotjats com a HPO o com a habitatge a preu limitat, i ajudar a finançar la construcció dels nous.

04/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris