X

El Govern comença a treballar per declarar les zones tensades de les Illes i poder posar un topall al preu del lloguer

La primera passa s'ha fet aquest dijous amb la constitució de la Comissió d'Impuls i Coordinació de les Polítiques d'Habitatge

11/05/2023

El Govern comença a treballar per declarar les zones tensades de les Illes i poder posar un topall al preu del lloguer

Redacció

La primera passa ha estat constituir la Comissió d’Impuls i Coordinació de les Polítiques d’Habitatge, que ha tengut lloc al Consolat de Mar. Es tracta d’un òrgan transversal i multidisciplinari, que ha de recopilar la documentació tècnica i jurídica per poder aplicar la llei d’habitatge estatal un cop estigui aprovada. Està formada per 11 membres, entre els quals hi ha els responsables de les conselleries d’Habitatge, Presidència, Hisenda, Transició Energètica i Medi Ambient i Territori, a més de directors generals d’aquestes àrees.

La comissió començarà a fer feina amb l’elaboració detallada de totes les dades del mercat de l’habitatge a les illes: evolució dels preus de lloguer i compra i del nivell de renda dels residents. “Amb dades oficials i el decret que signarà el conseller o consellera responsable en polítiques d’habitatge per declarar zones tensades, i això després implica possibilitat de topalls de lloguer, que és el que volem fer possible. Com a Govern som clars: serem ambiciosos a l’hora d’aplicar la llei estatal d’habitatge i fer-ho com més aviat millor”, ha dit la presidenta Francina Armengol.

Durant la compareixença, Armengol ha aprofitat per recordar les mesures desplegades en matèria d’habitatge. Segons l’executiu, en els dos primers mesos del programa d’avals públics hipotecaris, s’han rebut 175 sol·licituds. La gran majoria de peticions són a Mallorca (154), 11 a Menorca i 10 a Eivissa. La iniciativa disposa d’un pressupost de 15 milions d’euros i té com a objectiu que persones amb solvència, però sense estalvis necessaris  rebin l’aval del 20% del preu de l’immoble quan l’entitat bancària li concedeixi una hipoteca del 80.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris