societat

El Govern comercialitzarà energia neta a preu de cost a final d’any

Els sis punts d'autoconsum compartits beneficiaran a l'administració, 300 famílies vulnerables i unes 30 o 50 PYMES


El Govern començarà a comercialitzar energia renovable a preu de cost a final d’any. A través de l’Institut Balear d’Energia (IBE), l’executiu ha invertit 750.000 euros per instal·lar sis punts d’autoconsum compartits als municipis de Deià, Consell, Santa Eugènia, Ses Salines, Sant Antoni de Portmany i Ciutadella, amb els quals produïrà i vendrà energia neta més barata a veïns, comerços i administracions que estiguin a un radi de 500 metres d’aquests punts d’autoconsum, que entraran en funcionament el desembre de 2021.

Segons el conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, “és una energia que no cerca un benefici econòmic” perquè diu “tenim molt clar que l’energia elèctrica en cap cas pot ser un bé de mercat sinó que s’ha de convertir en un bé de primera necessitat”.

El conseller ha explicat que “s’han instal·lat petites plaques solars de fins a 100 quilowatts a les cobertes d’edificis municipals d’aquests sis municipis, la majoria escoles perquè són un punt cèntric i poden oferir energia a gairebé tot el poble, com passarà a Santa Eugènia, que és un municipi petit”.

De moment, els sis punts d’autoconsum beneficiaran a l’administració, 300 famílies vulnerables i unes 30 o 50 petites i mitjanes empreses. Tot i que l’objectiu és incorporar més punts l’any que ve. De fet, el conseller de Transició Energètica ha reconegut que “tenim 35 espais més identificats, on es podrien intal·lar punts com aquests”.

Aquests punts d’autoconsum “volen contribuir a arribar al 25% de l’energia renovable a final de legislatura” i és una aposta ferma de l’executiu contra el canvi climàtic, just quan el preu de la factura de la llum està a l’alça. Yllanes recorda que “era un dels principals reptes de l’Institut Balear de l’Energia dins la Llei del Canvi Climàtic”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dues mil persones són ateses en els seus domicilis per Covid a Balears

La tendència, de moment, continua a la baixa i els nous casos estan per davall del centenar (96). Salut ha...

12 menors tutelades per l’IMAS, involucrades en la gran operació policial contra la corrupció de menors a Palma

La primera fase d'aquesta investigació es va dur a terme al mes d'agost amb la detenció de les tres primeres...