X

El Govern concedeix 7,5 milions per a projectes hídrics a 12 pobles de Mallorca

A Calvià s'invertiran 5,6 milions i a 11 municipis del Pla es faran millores per valor de 6,2 milions

30/09/2023

El Govern concedeix 7,5 milions per a projectes hídrics a 12 pobles de Mallorca

Redacció

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha inclòs el projecte de transformació del cicle urbà de l’aigua de Calvià i 11 municipis del Pla de Mallorca entre els beneficiaris d’una convocatòria d’ajudes que suposarà per a aquesta iniciativa un finançament de 7,5 milions d’euros.

Segons informen les institucions promotores del projecte en un comunicat, el conjunt de les actuacions previstes en els 12 municipis tindrà un cost d’11,8 milions d’euros.

A Calvià, amb uns 51.500 habitants, s’invertiran 5,6 milions d’euros i a Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Porreres, Santa Eugènia, Sineu i Vilafranca de Bonany, que sumen gairebé 32.500 veïns, es faran millores per valor de 6,2 milions.

“La iniciativa pivota sobre la creació d’una plataforma digital, amb tecnologia avançada desenvolupada pel Grup Agbar, al qual pertany Hidrobal, que permet optimitzar la gestió del cicle integral de l’aigua i integra de manera holística totes les variables internes i externes”, expliquen els impulsors del projecte.

Amb aquestes millores s’incrementa la capacitat de resposta a episodis de pluges torrencials per evitar el col·lapse de les xarxes de sanejament. A més, s’adequaran les infraestructures de captació, proveïment, sanejament i depuració amb sensors que permetran el telecontrol i es duran a terme plans d’optimització energètica que inclouran la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris