societat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a què el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure i mascareta per ballar

Imatge d'arxiu.


Després de dos anys amb les discoteques tancades, el Govern ha aprovat en el Consell de Govern d’aquest dilluns sol·licitar autorització al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per requerir el Certificat-Covid (Green Pass) a l’hora d’ingressar a locals considerats com a discoteques a partir del 8 d’octubre. En aquest cas, l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts a taula per beure i mascareta per accedir a la pista de ball. L’horari de tancament serà, com a màxim, a les 05,00 hores, sense perjudici que les ordenances municipals siguin més restrictives.

Es condiciona l’inici de l’activitat al permís de la Sala esmentada. Si la decisió d’aquesta no fos favorable a la proposta plantejada, dilluns 4 s’acordarien mesures per entrar en vigor dia 8.

Pel que fa als pubs, es mantenen les mesures actuals i s’amplia l’horari de tancament a les 04.00 hores sense perjudici de que les ordenances municipals siguin més restrictives. D’altra banda, es podran fer concerts als exteriors dels espais habilitats a tal efecte fins a un màxim de 1.000 persones dretes.

Restauració

Pel que fa al sector de la restauració, s’ha de recordar l’obligatorietat de tenir mesuradors de CO2 i la vigència de l’ús de mascareta en interiors mentre no es beu o menja i en tot cas quan no es pot mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre persones.
D’altra banda, es deixa d’establir un nombre màxim de persones per taula i l’aforament als interiors passen del 50% al 75%
L’horari màxim de tancament estarà regit per la llicència de la qual disposi el local i les ordenances municipals corresponents.

Altres reunions socials

A les noces, batejos, comunions i vetlles s’eliminin les restriccions fins ara vigents i també s’eliminen totes restriccions específiques a platges i parcs.

Esport

Amb caràcter general, es poden dur a terme competicions esportives i entrenaments amb la presencia de persones. Als entrenaments, la presència de públic serà d’un màxim de 500 persones en instal·lacions cobertes i 1000 a instal·lacions descobertes. En els cas de les competicions esportives d’àmbit autonòmic, estatal o internacional les condicions de cabudes queden subjectes a allò que acordi el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Es mantenen els grups estables per les competicions esportives infantils.

Cultura

Als grans esdeveniments culturals es permetrà un màxim de 1000 persones dretes amb mascareta i sense beure a l’aire lliure. El màxim nombre de participants per esdeveniment continuarà sent de 500 en interiors i 2500 en exteriors. Per superar els aforaments s’ha de sol·licitar permís a la DG de cultura que podrà autoritzar fins un màxim de 1000 en interior i 5000 en exterior.

Situació epidemiològica

D’acord a les dades proporcionades per el Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació de les Illes Balears, les Illes Balears han experimentat una important onada epidèmica durant els mesos d’estiu, iniciant-se a finals de juny de 2021 i assolint el seu màxim a finals del mes de juliol,. A partir d’aquest moment, s’ha produït una gradual recuperació.

Globalment, a data de 23 de setembre, la comunitat autònoma presenta una incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants (IA14) en població general de 112,5, el que representa un nivell de risc mitjà. A totes les illes, el nivell de risc en quant a la incidència acumulada es correspon amb un nivell mitjà, amb una IA14 de 115,8 casos per 100.000 habitants a Mallorca, 110,7 casos per 100.000 habitants a Eivissa; 92,4 casos per 100.000 habitants a Formentera; i 86,8 casos per 100.000 habitants a Menorca.

La taxa de positivat és de 2,03%; aquest indicador, per tant, es troba per davall del llindar definit per l’ECDC per sota el qual es pot considerar la situació epidemiològica en situació de control (3%).

D’acord a l’informe «Indicadores de seguimiento de COVID-19, Islas Baleares», preparat per la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat amb data 23 de setembre de 2021, totes les illes de la Comunitat Autònoma es troben classificades en el nivell d’alerta sanitària 2 (risc mitjà).

En quant a la situació a nivell hospitalari, aquesta va arribar al seu pic d’ocupació a mitjans d’agost, observant-se una millora gradual, més significativa a nivell de llits d’hospitalització en planta que d’unitats de cures intensives, durant el darrer mes. Així, l’ocupació de llits per hospitalització per COVID-19 es troba de forma global en un nivell de risc baix, situada a 3,23% mentre que l’ocupació de llits de cures crítiques, amb un 11,44%, es troba en un nivell de risc mitjà.

Atès, doncs, aquest context epidemiològic, les Illes avancen cap a la normalitat en tots els sectors i àmbit socioeconòmics, sempre tenint en compte que el virus continua viu i que, per tant, s’ha de continuar vigilant i motivant la vacunació entre aquelles persones que encara no han estat immunitzades. A data d’avui ja hi ha un 79,69% de la població diana amb pauta completa i un 81,82% amb almenys una dosi administrada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El centre de Palma ja està preparat per rebre les festes de Nadal

La gent que ha sortit al carrer a veure els llumets també ha aprofitat per pegar una ullada als estands...

Cavalls de raça menorquina desperten l’interès de compradors d’Estats Units

Una genet de l'illa ha muntat una empresa amb una sòcia nord-americana per vendre-hi exemplars

L’oci a l’aire lliure agafa força a Eivissa

Consumir a terrassetes i l'oferta gatronòmica en espais oberts són les principals alternatives

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus