X

El Govern confia que aviat hi haurà un acord amb l’executiu central sobre la Llei que regula els agents covid

El termini per arribar a un acord i evitar el recurs davant el Tribunal Constitucional acaba el mes d'abril

28/01/2022

El Govern confia que aviat hi haurà un acord amb l’executiu central sobre la Llei que regula els agents covid

Montserrat Vallribera

Les negociacions ja estan en marxa. El mes d’abril finalitza el termini perquè el Govern central i el de les Balears arribin a un acord sobre el Decret Llei que regula els agents Covid, i evitar un recurs davant el Tribunal Constitucional. La norma es va aprovar el mes de juliol del 2021, i des d’aleshores 24 municipis han implantat aquesta figura. Al carrer hi ha 58 agents Covid i encara en falten més per nomenar. L’executiu central considera que sis articles i disposicions del decret col·lideixen amb competències estatals.

Avui dia, aquest és l’únic conflicte entre les dues administracions. En els darrers 2 anys s’han arribat a 10 acords que han evitat que lleis com la d’Avaluació Ambiental o la de Fons Europeus hagin acabat als tribunals.

Els acords poden ser interpretatius o modificatius. El ministeri de Política Territorial i la Conselleria de Presidència són les que vehiculen les negociacions, juntament amb els ministeris i les conselleries afectades. Tot, per eludir la via judicial.

28/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris