política

El Govern aprova la congelació de la promesa pujada del 2% a 34.000 funcionaris per estalviar 39 milions

La consellera Isabel Castro assegura que aquesta mesura permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis públics essencials


El Govern balear no apujarà enguany el sou un 2% als 34.000 treballadors de l’administració autonòmica, com sí ha fet el Govern central amb els seus funcionaris, i congelarà les retribucions per estalviar 39 milions d’euros, una retallada de la despesa “absolutament necessària per al sosteniment dels comptes públics”.

Encara que ha definit la mesura com “no desitjable”, la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro, ha subratllat que la crisi econòmica provocada per la covid fa imprescindible la congelació salarial, que s’executarà mitjançant la retallada en un 2% de diferents complements en els diferents sectors de l’administració.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Castro ha explicat que l’estalvi permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis públics essencials.

El propòsit de l’executiu és aplicar la pujada salarial anul·lada una vegada es recuperi l’economia: “En el moment en què el PIB sigui el del 2019″, ha explicitat la consellera, que ha insistit a dir que les retribucions han d’ajustar-se a la crisi generada pel coronavirus.

“No percebran ni un euro menys que el desembre del 2019”, ha dit la titular d’Administracions Públiques, que ha restat importància al rebuig dels sindicats a la mesura.

Per sobre de la millora del poder adquisitiu dels empleats de l’administració regional està la necessitat de “continuar contractant professionals en salut, educació i la resta de serveis essencials”, ha dit.

Des de mitjan març passat, el Govern ha contractat 1.500 persones, el 60% d’elles professionals sanitaris que han reforçat els serveis públics contra la pandèmia, i la Conselleria d’Educació ha anunciat la incorporació de gairebé 500 professors nous el pròxim curs, ha agregat Castro.

“En el moment en el qual tots els ciutadans de les Illes Balears es recuperin també es recuperaran els funcionaris”, ha recalcat.

La consellera ha aclarit que també es congelaran els sous dels alts càrrecs del Govern, encara que la reducció del volum de l’estructura de direcció política de l’administració “no està sobre la taula”.

Els sindicats majoritaris al sector públic de la Comunitat s’oposen a la mesura. Asseguren que incompleix els acords salarials signats i acusen el Govern de carregar sobre els treballadors el cost de la contractació del personal necessari per fer front a la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Discussió al congrés pels viatges de l’Imserso

Reyes Maroto diu que no volen posar en risc la vida de la gent gran. Però Oramas insisteix que les Canàries són un territori segur

L’oposició en el consell de Mallorca critica que la comissió no parli dels casos d’explotació a l’illa

L'IMAS ha presentat aquest dimecres l'informe de les conclusions de la comissió d'experts sobre l'explotació sexual de menors tutelats

El Parlament aprova que l’antiga central d’Alcúdia passi a ser d’Autoritat Portuària

Nou intent per desbloquejar la situació en què es troba l'antiga central elèctrica d'Alcúdia. Ara podria passar a mans de...