política

El Govern considera “possible” i “recomanable” ampliar el parc eòlic de Milà

La zonificació d'instal·lacions de renovables està gairebé a punt i recollida al Pla Territorial Insular


El Govern veu viable i, de fet, recomana, ampliar el parc eòlic de Milà. Ho ha assegurat el director general d’Energia, Joan Groizard, a IB3 Ràdio. Assegura que des de l’executiu pretenen impulsar projectes de parcs solars i eòlics, però que fins ara faltava un organisme que ho gestionés. La nova Llei de canvi climàtic recull la creació de l’Institut Balear d’Energia, que serà l’encarregat de promoure aquestes instal·lacions.

La nova llei deriva als Consells Insulars la potestat per elaborar una nova zonificació, en aquest cas, per delimitar les zones en què estarà permès o prohibit construir parcs d’energies renovables. D’aquesta manera, sosté Groizard, es facilita la tasca dels promotors, que no hauran de batallar per trobar ubicacions aptes.

Assegura que els terrenys considerats viables seran prioritàriament zones degradades i en cap cas s’afectarà terrenys d’alt valor patrimonial. La presidenta insular, Susana Mora, explica que ja gairebé tenen la proposta apunt, que està recollida al Pla Territorial Insular i que abans de final d’any es donarà a conèixer.

Encara en matèria d’energia renovables, la llei obliga a dotar de plaques solar tots els aparcaments de més de 1.500 metres quadrats. Ha estat en el procés d’al·legacions que s’ha rebaixat l’obligació, que en un inici es contemplava per a tots els de més de 1.000 metres quadrats. Així doncs, les zones afectades s’han reduït del centenar a 78. Entre ells hi ha el Pavelló Menorca, el pàrking de l’aeroport o el de l’Hospital Mateu Orfila.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Santa Eulària disposarà de 43,5 milions pels comptes municipals de 2021

Hi destaca un augment de les partides de serveis socials, amb 3'3 milions i un creixement del 36 per cent

Totes les formacions coincideixen en reclamar proves PCR als viatgers nacionals

Els socialistes afirmen que Armengol ja ha sol·licitat al Govern central que les proves siguin obligatòries també pels viatgers nacionals