política

El Govern considera “possible” i “recomanable” ampliar el parc eòlic de Milà

La zonificació d'instal·lacions de renovables està gairebé a punt i recollida al Pla Territorial Insular


El Govern veu viable i, de fet, recomana, ampliar el parc eòlic de Milà. Ho ha assegurat el director general d’Energia, Joan Groizard, a IB3 Ràdio. Assegura que des de l’executiu pretenen impulsar projectes de parcs solars i eòlics, però que fins ara faltava un organisme que ho gestionés. La nova Llei de canvi climàtic recull la creació de l’Institut Balear d’Energia, que serà l’encarregat de promoure aquestes instal·lacions.

La nova llei deriva als Consells Insulars la potestat per elaborar una nova zonificació, en aquest cas, per delimitar les zones en què estarà permès o prohibit construir parcs d’energies renovables. D’aquesta manera, sosté Groizard, es facilita la tasca dels promotors, que no hauran de batallar per trobar ubicacions aptes.

Assegura que els terrenys considerats viables seran prioritàriament zones degradades i en cap cas s’afectarà terrenys d’alt valor patrimonial. La presidenta insular, Susana Mora, explica que ja gairebé tenen la proposta apunt, que està recollida al Pla Territorial Insular i que abans de final d’any es donarà a conèixer.

Encara en matèria d’energia renovables, la llei obliga a dotar de plaques solar tots els aparcaments de més de 1.500 metres quadrats. Ha estat en el procés d’al·legacions que s’ha rebaixat l’obligació, que en un inici es contemplava per a tots els de més de 1.000 metres quadrats. Així doncs, les zones afectades s’han reduït del centenar a 78. Entre ells hi ha el Pavelló Menorca, el pàrking de l’aeroport o el de l’Hospital Mateu Orfila.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

El vot per correu augmenta un 27% a les Balears respecte a les darreres eleccions

En total s'han realitzat 33.704 peticions per exercir el dret a vot per correu {rela} Tota la informació sobre les eleccions generals

27.302 nous joves podran votar per primera vegada a les Balears

En el conjunt de l'Estat es calcula que més d'un milió de joves acudiran a les urnes

Tretze oficines de Correus obren fins divendres a les 14h per votar per correu

La Junta Electoral Central amplia el termini per votar per correu