societat

El Govern crea el premi Aina Moll per a especialistes en lingüística catalana

L'objectiu és "fomentar la investigació i, alhora, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista"


La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha informat de la creació del premi Aina Moll per a especialistes en lingüística catalana.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que està dirigit als alumnes que presentin treballs en la pròxima edició l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC).

L’objectiu principal, segons la Conselleria, és “fomentar la investigació i, alhora, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista”.

La presentació de treballs a l’EDELC afavorirà la interacció directa amb els especialistes. D’aquesta manera es facilitaran les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

El premi, dotat amb 3.000 euros, es lliurarà el 24 de juliol. El jurat valorarà el rigor del text, la solidesa de la construcció, el caràcter innovador, la coherència i els resultats que aconsegueix.

L’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana tindrà lloc, de manera virtual, a la Universitat de les Illes Balears (UIB) entre els dies 18 i 24 de juliol.

L’organitza el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i la finança l’Institut Ramon Llull, del qual forma part el Govern. L’EDELC pretén ser una trobada entre alumnes i professors de lingüística catalana d’universitats catalanes i d’universitats de l’exterior.

Així doncs, l’objectiu de l’EDELC és oferir formació en lingüística catalana a estudiants de grau i de postgrau que vulguin completar el seu coneixement en aquest camp.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...

Alaior demana al Consell una solució a l’encreuament de la carretera general amb la urbanització Torre-Solí

L'última topada va ocórrer dissabte passat quan un vehicle va fer un gir a l'esquerra, i això va provocar un...

Juaneda realitza setmanalment 5.000 proves a les seves clíniques i centres perifèrics de Menorca

El 80% són tests d'antígens, que realitzen biòlegs, metges, infermeres o tècnics especialistes en laboratori

L’Ajuntament de Deià signa la compra del casal de Can Vallès per 3 milions d’euros

Les previsió és que s'hi instal·lin diferents dependències municipals durant els propers anys, i de manera imminent els jardins s'obriran...