X

El Govern crearà el Consell Fiscal de les Illes Balears

Antoni Costa ha assegurat que la seva posada en marxa servirà per aclarir les interpretacions de la normativa tributària i donar seguretat jurídica als contribuents

19/09/2023

El Govern crearà el Consell Fiscal de les Illes Balears

Joan G. Jaume

La creació del Consell Fiscal de les Illes Balears ha de servir com a defensa de l’interès general i dels interessos particulars dels ciutadans. Així ho ha exposat el vicepresident del Govern aquest dimarts. Antoni Costa ha anunciat que la seva posada en marxa servirà per aclarir les interpretacions de la normativa tributària i perquè els contribuents sàpiguen què farà l’Administració davant determinats supòsits. A més, segons Costa, també serà útil per resoldre consultes en matèria de tributs propis.

Durant la seva compareixença al Parlament avui, el vicepresident ha detallat les noves deduccions de l’IRPF per al 2024, centrades en naixements, incentius per als arrendadors d’habitatges i les despeses derivades de serveis de residència i centres de dia. El Govern també treballa ja amb els pressupostos de l’any que ve. Malgrat l’eliminació de l’Impost de Successions i Donacions, l’Executiu autonòmic preveu ingressar més doblers en tributs i, per això, ja anuncia que el sostre de despesa de 2024 serà superior al d’enguany.

El vicepresident també ha confirmat que l’Impost de Turisme Sostenible no s’eliminarà ni se’n modificaran les quantitats pel 2024. El que sí que es farà és modificar les finalitats de les inversions amb el que s’hagi recaptat.

19/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris