política

El Govern crearà la figura del “consumidor vulnerable” per protegir-lo de possibles abusos

La Llei de Protecció dels Consumidors arribarà al Parlament aquest proper curs polític


Els temps han canviat, diu el Govern, i cal adaptar-se als nous models de consum: la globalització, el comerç a xarxes i l’administració electrònica havien posat les bases de la transformació, que s’ha accelerat amb la pandèmia.

La Llei de Protecció de les Persones Consumidores i Usuàries de Balears, que arribarà al Parlament el proper curs polític, posa l’accent en les noves infraccions sorgides de tots aquests canvis, i centra els esforços en les víctimes, sobretot les més vulnerables: menors d’edat, gent gran i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. Per a tots ells hi haurà una protecció prioritària.

Segons el tercer esborrany de l’avantprojecte de llei, també s’ampliaran els drets d’aquells que vulguin comprar i finançar un habitatge, sobretot pel que fa al dret a estar ben informats durant tot el procés. De fet, no complir amb aquest precepte o incloure clàusules abusives, suposarà una infracció molt greu, quantificada amb multes de fins a 1 milió d’euros.

La proposta del govern també inclou el dret del consumidor de ser atès en alguna de les llengües oficials de Balears i apunta que no es podrà discriminar o ser atès incorrectament per raó lingüística.


Pugen els preus de l’allotjament i dels aliments a Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...