X

El Govern crearà la figura del “consumidor vulnerable” per protegir-lo de possibles abusos

La Llei de Protecció dels Consumidors arribarà al Parlament aquest proper curs polític

13/08/2021

El Govern crearà la figura del “consumidor vulnerable” per protegir-lo de possibles abusos

Els temps han canviat, diu el Govern, i cal adaptar-se als nous models de consum: la globalització, el comerç a xarxes i l’administració electrònica havien posat les bases de la transformació, que s’ha accelerat amb la pandèmia.

La Llei de Protecció de les Persones Consumidores i Usuàries de Balears, que arribarà al Parlament el proper curs polític, posa l’accent en les noves infraccions sorgides de tots aquests canvis, i centra els esforços en les víctimes, sobretot les més vulnerables: menors d’edat, gent gran i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. Per a tots ells hi haurà una protecció prioritària.

Segons el tercer esborrany de l’avantprojecte de llei, també s’ampliaran els drets d’aquells que vulguin comprar i finançar un habitatge, sobretot pel que fa al dret a estar ben informats durant tot el procés. De fet, no complir amb aquest precepte o incloure clàusules abusives, suposarà una infracció molt greu, quantificada amb multes de fins a 1 milió d’euros.

La proposta del govern també inclou el dret del consumidor de ser atès en alguna de les llengües oficials de Balears i apunta que no es podrà discriminar o ser atès incorrectament per raó lingüística.


Pugen els preus de l’allotjament i dels aliments a Balears

13/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris