política

El Govern demana suspendre les obres al sector de la construcció

La petició es produeix després de les noves mesures de seguretat al sector les quals els arquitectes veuen inviables

El+Govern+demana+suspendre+les+obres+al+sector+de+la+construcci%C3%B3

En la reunió que mantindran aquest dimarts els governs autonòmics amb els ministres d’Indústria i de Mobilitat, l’Executiu de les Illes demanarà l’aturada de les obres a la construcció. La petició es produeix després de les noves mesures de seguretat al sector, acordades ahir dilluns. Unes mesures que col·lectius com el d’arquitectes ja havien advertit que eren inviables.

Aquests dies s’han vist imatges de treballadors de la construcció fent feina junts, sense gairebé cap distància entre ells. Un fet que podria desaparèixer quan el Govern publiqui la nova ordre, i a l’espera de saber si l’Estat les suspèn totalment.

Després d’una reunió, feta per videoconferència, entre el Govern i diferents representants del sector, es varen establir una sèrie de mesures. Per exemple, respectar una distància mínima de 2 metres entre treballadors, estar el mínim temps possible al carrer o establir diversos punts amb aigua, sabó i paper secant per a la rentada de mans. A més, els treballadors, també hauran de complir altres mesures, com la prohibició de compartir amb els companys equips de protecció o eines sense dur els guants.

La degana del Col·legi d’Arquitectes va estar present en aquesta reunió. Agraeix l’esforç del Govern, però veu inviable el compliment d’aquestes noves normes i demana la paralització de les obres no urgents. Per la seva banda, els treballadors de la construcció són conscients de la dificultat de complir aquestes normes i tenen por de resultar contagiats. CCOO, a més, creu que un pic es publiqui la nova ordre -el que previsiblement serà abans d’acabar aquesta setmana- vigilaran les obres per comprovar que es compleixen les mesures establertes. I en cas contrari, en demanaran la paralització.

Cort, favorable a aturar-ne les obres

L’Ajuntament de Palma s’ha mostrat partidari que s’aturin les obres en la ciutat que no siguin essencials. Així ho ha confirmat la regidora de Model de Ciutat i Habitatge Digne, Neus Truyol, després de finalitzar la gerència d’urbanisme.

Truyol ha fet una crida perquè es compleixin les mesures de seguretat i demana als ciutadans que, si detecten incompliments, denunciïn davant les conselleries de Treball i Salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP de Ciutadella demana a l’equip de govern que quantifiqui el romanent de 2019 per fer front al Covid

Els populars proposen que s'avanci feina per donar una resposta ràpida a la crisi econòmica provocada pel coronavirus

El Govern es prepara per si es pot avançar el desconfinament i reobrir el transport entre illes

Les tres setmanes de confinament han reduït el trànsit aeri a les illes fins a un 99%

Cladera demana a l’Estat poder disposar de tot el superàvit per pal·liar els efectes del coronavirus

També aposta per recuperar un pla similar al de l'imserso amb turisme local i nacional per poder salvar la temporada

Alguns ajuntaments de Mallorca comencen a suspendre tributs municipals

La Felib elabora una guia amb directrius per coordinar les mesures que es prenguin