política

El Govern demana suspendre les obres al sector de la construcció

La petició es produeix després de les noves mesures de seguretat al sector les quals els arquitectes veuen inviables

El+Govern+demana+suspendre+les+obres+al+sector+de+la+construcci%C3%B3

En la reunió que mantindran aquest dimarts els governs autonòmics amb els ministres d’Indústria i de Mobilitat, l’Executiu de les Illes demanarà l’aturada de les obres a la construcció. La petició es produeix després de les noves mesures de seguretat al sector, acordades ahir dilluns. Unes mesures que col·lectius com el d’arquitectes ja havien advertit que eren inviables.

Aquests dies s’han vist imatges de treballadors de la construcció fent feina junts, sense gairebé cap distància entre ells. Un fet que podria desaparèixer quan el Govern publiqui la nova ordre, i a l’espera de saber si l’Estat les suspèn totalment.

Després d’una reunió, feta per videoconferència, entre el Govern i diferents representants del sector, es varen establir una sèrie de mesures. Per exemple, respectar una distància mínima de 2 metres entre treballadors, estar el mínim temps possible al carrer o establir diversos punts amb aigua, sabó i paper secant per a la rentada de mans. A més, els treballadors, també hauran de complir altres mesures, com la prohibició de compartir amb els companys equips de protecció o eines sense dur els guants.

La degana del Col·legi d’Arquitectes va estar present en aquesta reunió. Agraeix l’esforç del Govern, però veu inviable el compliment d’aquestes noves normes i demana la paralització de les obres no urgents. Per la seva banda, els treballadors de la construcció són conscients de la dificultat de complir aquestes normes i tenen por de resultar contagiats. CCOO, a més, creu que un pic es publiqui la nova ordre -el que previsiblement serà abans d’acabar aquesta setmana- vigilaran les obres per comprovar que es compleixen les mesures establertes. I en cas contrari, en demanaran la paralització.

Cort, favorable a aturar-ne les obres

L’Ajuntament de Palma s’ha mostrat partidari que s’aturin les obres en la ciutat que no siguin essencials. Així ho ha confirmat la regidora de Model de Ciutat i Habitatge Digne, Neus Truyol, després de finalitzar la gerència d’urbanisme.

Truyol ha fet una crida perquè es compleixin les mesures de seguretat i demana als ciutadans que, si detecten incompliments, denunciïn davant les conselleries de Treball i Salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El País Basc clama ‘Borbons Fora, fora Monarquia

Centenars de persones s'han manifestat exigint la fi de la monarquia

L’Estat no tornarà els romanents que aportin els ajuntaments fins el 2037

El termini per tornar aquests doblers s'amplia de 10 a 15 anys

Les distincions del rei emèrit en el punt de mira

El Govern ja va retirar la Medalla d'Or  a Iñaki Urdangarín

José Ramón Bauzá grava un documental sobre els efectes del coronavirus en el turisme

L'eurodiputat balear ha criticat la "despreocupació" del Govern de Pedro Sánchez per continuar atraient turistes