política

El Govern subvencionarà amb 2,8 milions d’euros la instal·lació de plaques solars

El 60% dels ajuts són per a particulars

El+Govern+subvencionar%C3%A0+amb+2%2C8+milions+d%27euros+la+instal%C2%B7laci%C3%B3+de+plaques+solars

Foto: EFE


Cara, amb molts de tràmits burocràtics i penalitzada per l’impost al sòl. Aquesta era fins fa unes setmanes la idea dels consumidors davant l’energia fotovoltaica. Ara, per potenciar la transició energètica, s’han fet una sèrie de canvis a la normativa estatal. El primer eliminar aquest impost i també permetre compartir aquesta energia. No només als blocs d’edificis en què la comunitat s’hauria de posar d’acord depenent de la potència necessària per cada usuari i fer-ne la instal·lació a la coberta, sinó també als edificis o indústries situades a una mateixa localització.

També es compensarà en la factura mensual el fet d’haver d’estirar de l’energia de la xarxa els vespres o els dies ennigulats. A més també s’han simplificat els tràmits burocràtics. L’autoconsumidor d’energia només haurà de notificar la instal·lació d’una planta de producció elèctrica a la seva Comunitat Autònoma. Des de l’aprovació del reial decret de mesures urgents de transició energètica, que eliminava l’impost al sòl i l’obligatoritat de tenir un segon comptador, les demandes d’instal·lació han augmentat segons el secretari tècnic de l’Associació d’Instal·ladors Empresaris de les Balears (Asinem), David Gimeno.

Els darrers tres anys s’han posat en marxa 1400 noves instal·lacions a les Illes Balears gràcies als ajuts que enguany arribaran fins als 2’8 milions d’euros, dels quals el 60% són per a particulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Preocupació dels ajuntaments balears pels retards de Demarcació de Costes

"Hi ha bona voluntat però és un calvari poder aconseguir autoritzacions", segons el batle d'Alcúdia, Antoni Mir

El Consell de Menorca demana un préstec d’11M€ per liquidar el deute pendent amb Cesgarden

El ple ratificat el conveni amb el Govern que resol el problema de les bestretes

La campanya d’Europa per fomentar el vot entre els joves

En les darreres eleccions europees només votaren un 25% dels joves