política

El Govern subvencionarà amb 2,8 milions d’euros la instal·lació de plaques solars

El 60% dels ajuts són per a particulars

El+Govern+subvencionar%C3%A0+amb+2%2C8+milions+d%27euros+la+instal%C2%B7laci%C3%B3+de+plaques+solars

Foto: EFE


Cara, amb molts de tràmits burocràtics i penalitzada per l’impost al sòl. Aquesta era fins fa unes setmanes la idea dels consumidors davant l’energia fotovoltaica. Ara, per potenciar la transició energètica, s’han fet una sèrie de canvis a la normativa estatal. El primer eliminar aquest impost i també permetre compartir aquesta energia. No només als blocs d’edificis en què la comunitat s’hauria de posar d’acord depenent de la potència necessària per cada usuari i fer-ne la instal·lació a la coberta, sinó també als edificis o indústries situades a una mateixa localització.

També es compensarà en la factura mensual el fet d’haver d’estirar de l’energia de la xarxa els vespres o els dies ennigulats. A més també s’han simplificat els tràmits burocràtics. L’autoconsumidor d’energia només haurà de notificar la instal·lació d’una planta de producció elèctrica a la seva Comunitat Autònoma. Des de l’aprovació del reial decret de mesures urgents de transició energètica, que eliminava l’impost al sòl i l’obligatoritat de tenir un segon comptador, les demandes d’instal·lació han augmentat segons el secretari tècnic de l’Associació d’Instal·ladors Empresaris de les Balears (Asinem), David Gimeno.

Els darrers tres anys s’han posat en marxa 1400 noves instal·lacions a les Illes Balears gràcies als ajuts que enguany arribaran fins als 2’8 milions d’euros, dels quals el 60% són per a particulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

600.000 euros per infraccions en matèria de residus el 2018

La tipologia més denunciada són els abocaments il·legals que han augmentat un 8%

El Consell de Mallorca vol limitar la caça de la tórtora a 30 dies fins al 15 de setembre

La restricció és per esquivar possibles sancions d'Europa que vol frenar el declivi de l'espècie

Sindicats denuncien que Delegació del Govern boicoteja la vaga al control de passaports de Palma

Reivindiquen millores com el fet de ser considerats auxiliars i no administratius o també augments de sou