X

El Govern de l’Estat finança amb quasi 800.000 euros la creació de 9 noves places de grau en Medicina a Balears

La inversió total per a totes les comunitats autònomes ascendeix a prop de 50 milions d'euros, amb els quals es finançarà l'increment de 677 places

30/09/2023

El Govern de l’Estat finança amb quasi 800.000 euros la creació de 9 noves places de grau en Medicina a Balears

Redacció

El Govern, a través del Ministeri de Sanitat, finança amb un total de 790.500,97 euros l’increment a Balears de 9 places de grau en Medicina, que es materialitza en el present curs acadèmic 2023-2024.

La inversió total per a totes les comunitats autònomes ascendeix a prop de 50 milions d’euros, amb els quals es finançarà l’increment de 677 places de grau en Medicina en les universitats públiques espanyoles. L’objectiu d’aquesta mesura és augmentar la disponibilitat de professionals sanitaris per pal·liar el dèficit existent en determinades especialitats i enrobustir el Sistema Nacional de Salut.

El ministre de Sanitat en funcions, José Miñones, valora que aquest increment de fins a un 15% en el nombre d’alumnes que comencen enguany a estudiar Medicina servirà per reforçar els recursos humans del sistema sanitari espanyol, en línia amb altres mesures que el Ministeri ja du terme. Entre les quals, ha destacat l’increment del 38% de les places de Formació Sanitària Especialitzada en els darrers cinc anys, amb 11.607 places enguany, de les quals 8.772 són per a Medicina, en la convocatòria més gran de la història.

La subvenció es destina principalment a costejar inversions destinades a la infraestructura i dotació de les facultats, com a element necessari per a la millora de la docència de grau. A més, la mesura està acordada amb les comunitats autònomes, que són les competents en aquest àmbit, i va dirigida a les universitats públiques per reforçar-les.

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris