X

El Govern de l’Estat negocia amb Regne Unit un corredor amb Balears i anuncia un pla d’inversió per les Illes

La ministra de Turisme assegura que el tancament de l'oci nocturn és una "oportunitat per redescobrir l'Eivissa diürna"

27/07/2020

El Govern de l’Estat negocia amb Regne Unit un corredor amb Balears i anuncia un pla d’inversió per les Illes

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat a Eivissa que treballen des de fa dies amb el Govern britànic per aconseguir un corredor segur amb les Illes Balears i Canàries que eviti la quarantena. Assegura que han mantengut converses amb l’Executiu britànic durant tot el cap de setmana i que avui el secretari d’Estat de Turisme està reunit amb l’ambaixador per accelerar la posada en marxa d’aquests corredors. “Hi ha voluntat per part dels dos governs”, assegura Maroto, que vol aconseguir aquesta fita “millor avui que demà” en resposta a la queixa dels hotelers, que asseguren que ja s’estan produint cancel·lacions. A més, el Govern balear ha aportat un informe epidemiològic a l’ambaixada sobre la situació de les Illes.

Maroto assegura que l’experiència de les Illes Balears amb el pla pilot que va portar alemanys a partir del 15 de juny és important per aconseguir ara aquest corredor segur i ha afirmat que Espanya i les Illes Balears són “una destinació segura”. També ha recordat que els repunts s’estan produint a tota Europa, no només a Espanya. No descarta que aquests corredors s’ampliïn a altres zones del país si altres comunitats autònomes ho demanen, però per ara els esforços se centren a les Illes Balears i Canàries.

També la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat la bona situació epidemiològica de les Illes i ha dit que aquí hi ha vuit casos per 100.000 habitants, unes dades més segures que les del Regne Unit, de 14 per 100.000 habitants, i que a la resta d’Espanya, de 37 per 100.000 habitants. També ha recordat que el Govern britànic no ha desaconsellat viatjar a les Illes Balears i Canàries i que els grans turoperadors no han cancel·lat vols.

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat la posada en marxa en 2021 d’un “ambiciós” pla específic d’inversions per a les Illes procedent dels fons europeus, per a “reorientar” la indústria turística i aconseguir un model “més sostenible” i poder “allargar la temporada”. De fet, assegura que enguany serà necessari allargar la temporada i que s’ha de “conviure” amb el virus tot i la “preocupació” del Govern espanyol pels nous brots.
Maroto ha recordat que les mesures de control a ports i aeroports són les mateixes que a la resta de la Unió Europea perquè no es produeixin “discriminacions”. En aquest sentit, la presidenta Armengol ha recordat que vol ampliar els controls al turisme nacional que visita les Illes.

Respecte del tancament de l’oci nocturn d’Eivissa, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, assegura que és una “oportunitat” perquè els visitants “redescobreixin l’Eivissa diürna” i ha destacat que l’illa és Patrimoni de la Humanitat i té molts atractius mediambientals. A més, ha recordat que molts dels repunts que s’estan produint a Espanya estan relacionats amb l’oci nocturn.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha agraït als executius autonòmic i estatal els esforços per crear el corredor i que els turistes britànics no hagin de complir una quarantena de catorze dies. Ha agraït també l’esforç dels empresaris per obrir els seus establiments i donar feina “en una temporada atípica i molt dura” i ha recordat que el turisme britànic representa el 25 per cent dels visitants, per la qual cosa la quarantena “és un cop molt dur” per a les expectatives dels negocis.

La ministra també ha participat a Eivissa en una conferència amb el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, i el president del Grup Palladium, Abel Matutes.  El secretari general de l’Organització Mundial del Turisme assegura que Eivissa és un bon exemple de reactivació econòmica.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT