X

El Govern defensa l’Estatut d’Autonomia i la convivència en matèria lingüística

L'executiu de Marga Prohens escenifica la distància que els separa dels seus socis de Vox i l'oposició reclama que escolti el poble que diumenge va sortir al carrer

07/05/2024

El Govern defensa l’Estatut d’Autonomia i la convivència en matèria lingüística

El Govern de Marga Prohens i Vox han escenificat avui les seves diferències en matèria lingüística. El Govern defensa l’Estatut  i la convivència en matèria lingüística. “L’Estatut d’Autonomia del Partit Popular de 1983 és el cavall de Troia catalanista de Balears”, ha dit durant la sessió de control al Parlament la diputada del Grup Parlamentari de Vox, Patricia de las Heras. “Aquest Govern no discuteix ni discutirà l’Estatut d’Autonomia que és el marc de referència i de consens que regeix la vida dels ciutadans”, li ha contestat el portaveu Antoni Costa.

Els econacionalistes lamenten que la competència oral en català és 20 punts inferior a la del castellà. El portaveu de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia, demana en base a quines dades l’executiu  permetrà la “segregació lingüística” a les escoles. “Abandoni els pactes que la duen pel camí del “bauzanisme” i torni al camí dels grans consensos lingüístics”, li ha dit Apesteguia. La presidenta Marga Prohens, però, insisteix que no la trobaran en la confrontació i que si la situació de la llengua catalana ha empitjorat “serà que ha retrocedit aquests darrers 8 anys”, quan governava el pacte d’esquerres.

Per part seva els socialistes han demanat a la presidenta si escoltarà les reivindicacions de les persones que sortiren al carrer diumenge. “O està amb la majoria social del poble de Mallorca o continua agenollada davant el feixisme”, ha emfatitzat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela. Un supòsit que ha tengut una resposta rotunda per part de Prohens: “nosaltres escoltarem a tothom, vostè escolti el que van dir els ciutadans dia 28 de maig”.

Prohens també ha reconegut que cal una política de contenció turística. A més, el conseller d’Educació ha anunciat que el curs que ve s’ampliaran les hores de gratuïtat de l’educació 0 a 3 anys.

07/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris