política

El Govern demana a la Comissió Europea criteris per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

Francina Armengol ha fet la petició a Ursula von der Leyen que ha participat a la Conferència de Presidents


Primera Conferència de Presidents en què hi participa la màxima responsable de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. La cap de l’executiu, Francina Armengol, li ha trasmès que les Illes són la comunitat autònoma més afectada per la pandèmia, amb una caiguda del PIB del 40% en el primer semestre de l’any. Armengol ha demanat a von der Leyen que doni suport al sector turístic des d’Europa per reactivar la economia balear.

Concretement, li ha reclamat que unifiqui criteris perquè els viatgers puguin desplaçar-se per terra i mar amb total seguretat sanitària. Segons la presidenta del Govern, van der Leyen ha contestat que aquesta és una de les màximes prioritats de la Comissió Europea. a més, Armengol ha reclamat el finançament europeu necessari per poder mantenir el sistema de protecció dels ERTOS.

La trobada, que s’ha celebrat per vídeoconferencia, ha tengut com a objectiu posar en comú els criteris que han de tenir els projectes que poden beneficiar-se de fons europeus per valor de 72.000 milions d’euros en 6 anys per reactivar l’economia espanyola. Francina Armengol ha anunciat que des del Govern s’està treballant amb els ministeris competents per preparar tota la documentació referent als projectes que es volen impulsar des de les Illes. El 50% dels projectes els executaran directament les Comunitats Autònomes.

A la conferència de presidents ha participat el cap de l’executiu central, Pedro Sánchez, 4 ministres (Vicepresidenta d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; i Ministres d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació; Hisenda; Política Territorial i Funció Pública), els presidents autonòmics i el màxim responsable de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern facilitarà una PCR gratuïta als residents balears que vinguin pel pont de la Constitució

Els residents de Balears que visitin les Illes durant el pròxim pont de la Constitució podran fer-se de manera voluntària...

S’endarrereix el toc de queda a Eivissa i començarà a les 00.00h aquest divendres

Demà divendres al vespre, el toc de queda a l'illa d'Eivissa serà de les 00.00 hores a les 06.00 hores....

La Comissió Balear de Medi Ambient rebutja l’ampliació de 12.000 m2 d’Alcudiamar

El projecte pretenia duplicar la superfície total del varador

L’Ajuntament de Palma aprova el Pla Especial de Protecció del Jonquet

Els veïnats s'hi han manifestat en contra en considerar-lo insuficient