política

El Govern demana a l’Estat que tengui en compte l’elevat preu de l’habitatge a les Balears per fixar les possibles ajudes al lloguer i les hipoteques

Les immobiliàries, que ja han rebut consultes dels llogaters perquè no poden pagar, demanen que es concedeixin les ajudes de manera urgent

El+Govern+demana+a+l%27Estat+que+tengui+en+compte+l%27elevat+preu+de+l%27habitatge+a+les+Balears+per+fixar+les+possibles+ajudes+al+lloguer+i+les+hipoteques

Els preus de lloguer són, a les Balears, uns dels més elevats del país. Una particularitat que el Govern de les Illes ha demanat a l’executiu central que tengui en compte, a l’hora d’aprovar mesures de protecció de l’habitatge per la crisi del COVID-19.

Els agents de la propietat immobiliària estan d’acord amb la petició, però asseguren que els límits podrien ser superiors.

Les quotes dels préstecs hipotecaris a les Balears també són superiors, uns 200 euros més que a la resta del país. El Govern també ha demanat al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que flexibilitzi el límit de la quota perquè els més afectats per la crisi puguin accedir a les ajudes.

També han sol·licitat que els treballadors fixos discontinus puguin ser beneficiaris de les ajudes. Les immobiliàries, que ja han rebut consultes dels llogaters perquè no poden pagar, demanen que es concedeixin les ajudes de manera urgent. El Govern també ha demanat celeritat a l’executiu central i ha sol·licitat que es puguin concedir les ajudes amb una declaració jurada i amb la comprovació a posteriori.

Aquest dimarts, el consell de ministres podria aprovar les mesures de protecció de l’habitatge. El Govern de les Illes preveu ajudes pròpies per complementar-les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

24 milions més per pimes i autònoms de Mallorca afectats per la COVID-19

El Consell de Mallorca participarà en la línea extraordinaria del Govern i l'ISBA

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre