X

El Govern demana al TSJIB prorrogar l’exigència del certificat covid

En aquest moment, aquest requisit està vigent fins al pròxim 24 de gener

17/01/2022

El Govern demana al TSJIB prorrogar l’exigència del certificat covid

El Govern de les Illes ha decidit demanar al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) la pròrroga de l’exigència del certificat covid a les Balears per a accedir a locals de restauració, discoteques, sales de ball, recintes culturals i centres esportius, entre d’altres.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recordat aquest dilluns en una roda de premsa posterior al Consell de Govern que, en aquest moment, aquest requisit està vigent fins al pròxim 24 de gener. El Govern ha sol·licitat que es prorrogui l’exigència del certificat covid per a accedir a locals d’hostaleria, pubs, discoteques, sales de festes, locals de jocs i apostes, residències i clubs de gent gran.

També es preveu que es demani per a accedir a celebracions, congressos, seminaris, establiments turístics amb habitacions compartides, gimnasos i instal·lacions esportives, acadèmies de ball i esdeveniments culturals i esportius en espais interiors a les Illes.

Durant la seva intervenció, Gómez ha insistit que aquesta eina serveix per a disminuir la propagació de la covid-19 i per a motivar a la població a vacunar-se contra aquesta malaltia.

En referència a l’acord del passat 29 de novembre respecte a l’exigència del passaport covid, la responsable de Salut ha assenyalat que s’ha modificat el punt referent a les competicions esportives i entrenaments de majors de 12 anys. Així, ha assenyalat que per a accedir a aquests recintes es considerarà que compten amb la pauta completa aquells infants amb 12 anys que han rebut almenys la primera dosi, atès que el període entre la primera i la segona dosi és de vuit setmanes.

El Govern també ha demanat al TSJIB que es prolonguin les mesures que afecten les condicions excepcionals de visites i sortides d’usuaris de serveis socials tipus residencial i per als professionals que treballen en centres sanitaris i sociosanitaris. Gómez ha remarcat que aquests professionals han d’estar vacunats contra la covid-19 o mantenir el requisit de tres proves diagnòstiques setmanals.

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT