política

El Govern denuncia que l’Estat vol impedir la regulació del lloguer turístic

El diputat d'Units Podem, Juan Pedro Yllanes, defensa que el Govern vulgui regular el lloguer vacacional

El+Govern+denuncia+que+l%27Estat+vol+impedir+la+regulaci%C3%B3+del+lloguer+tur%C3%ADstic

El Govern denuncia que l’Estat vol impedir la regulació del lloguer turístic. El Ministeri d’Economia ha enviat un informe en què s’adverteix que es podrien vulnerar principis constitucionals. L’informe, amb data del 24 de maig, qüestiona les competències de l’Executiu per regular el lloguer vacacional i l’establiment del sostre de places, i posa en dubte les facultats dels consells insulars per establir la zonificació on es pot dur a terme la comercialització d’habitatges. El vicepresident de l’Executiu, Biel Barceló, ha recordat que l’avantprojecte de llei es va enviar a la delegació del govern espanyol, i aquest va assegurar que s’havia redactat d’acord amb el dret. Barceló considera que es tracta d’un atac a les Balears per motius polítics.

El Ministeri indica que les restriccions que introdueix la norma han de ser compatibles amb el principi de llibertat d’empresa i en aquest sentit qüestiona alguns dels requisits que inclou el text balear com la necessitat de comptar amb contadors individuals d’aigua,i altres subministraments, la necessitat de comptar amb l’acord de la Junta de propietaris en habitatges plurifamiliars o la prohibició de comercialitzar les places en habitatges amb una antiguitat inferior als 5 anys, entre altres. Barceló també ha indicat que el govern espanyol no pot presentar un recurs d’inconstitucionalitat fins que la llei no estigui aprovada.

Des del Col·legi Oficial d’Administradors de finques insisteixen que la comunitat de propietaris no hauria de tenir la potestat per decidir si un propietari pot fer lloguer turístic o no. Afegeixen que dins l’esborrany de la llei turística es fan ingerències a lleis de rang superior, com són la de la propietat horitzontal i la de lloguers urbans.

El diputat d’Units Podem, Juan Pedro Yllanes, ha defensat que el govern de les Illes intenti regular el lloguer vacacional. Segons Yllanes, és una mostra de responsabilitat per part de l’Executiu balear que es reguli el lloguer perquè no es converteixi en un problema d’excés de saturació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cladera: “El desdoblament de Llucmajor a Campos és la darrera gran obra del Pacte”

Alguns antiautopistes s'han presentat a l'acte d'inauguració, on precisament no hi ha assistit ningú de MÉS, amb pancartes i crits...

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00 a les 6 hores a partir de diumenge

També s'amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l'exterior, en espais públics i privats....

Arxivada la darrera causa contra Sonia Vivas

El Jutjat d'Instrucció número 1 no veu indicis que els fets denunciats per dos companys policies siguin constitutius de delicte d'estafa processal ni de delicte de fals testimoniatge

Biel Company i Coia Sugrañes, confinats per la Covid-19

El president del PP de les Balears i la del PP de Menorca van estar en contacte directe amb un positiu