X

El Govern desbloqueja la construcció de 13.000 nous habitatges a Palma

La Conselleria d'Habitatge ha modificat la declaració ambiental del Pla General de Palma que obri la porta a noves construccions

11/06/2024

El Govern desbloqueja la construcció de 13.000 nous habitatges a Palma

Vista de la ciutat de Palma. Foto X.G.Tur

La Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, mitjançant una resolució de la directora general d’Harmonització Urbanística i Avaluació Ambiental ha modificat la declaració ambiental estratègica del Pla General de Palma aprovat el 2023 que permet desbloquejar la construcció de 13.000 nous habitatges al municipi de Palma.

La resolució s’ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de les Illes BalearsBOIB, i també l’ha anunciada el batle de Palma, Jaime Martínez, durant el seu discurs al Debat de la Ciutat. Segons el batle la modificació “permetrà posar al mercat i començar a desenvolupar 13.000 nous habitatges”. Segons Martínez, d’aquests 13.000 habitatges també hi haurà un “gran percentatge a preu limitat i social”.

Consulta aquí la Resolució de la Conselleria d’Habitatge que modifica la declaració ambiental del Pla General de Palma

Segons la resolució publicada aquest dimarts, fins ara “l’aprovació del planejament urbanístic o dels projectes d’urbanització només es podia dur a terme quan estigues en funcionament l’ampliació de la nova estació depuradora EDAR-II fase I, fins a la capacitat per a 676.000 habitants equivalents”. Ara, la modificació elimina aquest requisit i estableix que “es podrà tramitar i aprovar el planejament derivat o els projectes d’urbanització, però la connexió dels projectes d’urbanització a l’estació depuradora així com l’ocupació efectiva de qualsevol edifici en l’àmbit de la urbanització queden supeditades a l’entrada en funcionament de la fase I d’ampliació de l’EDAR II”.

Entre els projectes que estan afectats per aquesta modificació hi ha diverses promocions al nucli de Sant Jordi, al carrer de Joan Miró, al barri des Jonquet i també a la zona de Nou Llevant, entre d’altres.

 

Notícies relacionades >

11/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT