X

El Govern destina 30 milions a l’any a lluitar contra la pobresa

En prestacions econòmiques a famílies es destinen una mitjana anual de 24 milions d'euros, dels quals 20 milions corresponen a la Renda Social Garantida (Resoga)

17/10/2020

El Govern destina 30 milions a l’any a lluitar contra la pobresa

Redacció

El Govern balear destina 30 milions d’euros a l’any a lluitar contra la pobresa a través de rendes a famílies (renda social garantida i la renda mínima d’inserció) i el suport econòmic a les entitats del Tercer Sector.

Segons ha informat la Conselleria, en prestacions econòmiques a famílies es destinen una mitjana anual de 24 milions d’euros, dels quals 20 milions corresponen a la Renda Social Garantida (Resoga), posada en marxa en 2016, i de la qual es beneficien al voltant de 8.500 famílies, la qual cosa suposen més de 12.500 beneficiaris.

D’altra banda, dins d’aquesta mateixa línia d’ajuda a lluitar contra la pobresa es destinen quatre milions d’euros a la Renda Mínima d’Inserció (RMI) que gestionen els consells insulars i que arriba a 1.500 famílies.

L’altra de les línies de lluita contra la pobresa és el recolzament econòmic a les entitats del Tercer Sector, les quals reben de l’àrea d’Assumptes Socials i Esports del govern sis milions d’euros anuals via convocatòria pública subvencionant projectes destinats a lluitar contra la pobresa

Sobre aquestes ajudes s’ha pronunciat aquest dissabte la consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, que ha defensat que s’han de fer polítiques públiques des de serveis socials per a intentar reduir l’impacte de la pobresa sobre les famílies, malgrat que les polítiques més efectives per  lluitar contra la pobresa són la protecció del treball, els sous dignes i l’estabilitat laboral.

En aquest sentit, ha remarcat la consellera Santiago, la pobresa ve condicionada principalment pel model econòmic de les Illes i la precarietat del mercat de treball així com per l’alt cost de l’habitatge. Per aquest motiu, ha posat l’accent, enguany, a causa de la COVID, el pressupost a la lluita contra la pobresa s’ha incrementat en nou milions.

D’aquesta manera, ha recordat Santiago, es va aprovar una Renda Social Extraordinària per als qui s’havien quedat sense ingressos durant l’Estat d’Alarma i una prestació econòmica excepcional –a través d’entitats socials per a aquelles persones que es troben en una situació administrativa irregular, com ara dones que exerceixen la prostitució i treballadors–. Aquestes accions extraordinàries van donar cobertura a 8.000 famílies durant dos mesos.

17/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris