societat

El Govern destina 42 milions a material sanitari durant l’estat d’alarma

El Decret llei de mesures urgents permetrà contractar per la via d'emergència el subministrament de material durant 24 mesos

El+Govern+destina+42+milions+a+material+sanitari+durant+l%27estat+d%27alarma

Durant els més de dos mesos d’Estat d’alarma, decretada el 14 de març, el Govern ha abonat 42 milions d’euros per fer arribar material sanitari a les Illes.  A més, en previsió de possibles rebrots de la pandèmia, el Decret llei de mesures urgents aprovat el passat dimecres permet al Servei de Salut de les Illes Balears contractar per la via d’emergència el subministraments de material “per al tractament i la prevenció de la COVID-19” durant 24 mesos.

 

49,3 milions per lluitar contra la COVID-19

Fins al dia 17 de maig, el Govern ha assignat un total de 49,3 milions en contractes adjudicats per tramitació urgent amb l’objectiu de lluitar contra la COVID-19, dels quals 42 han estat adjudicats -a través de l’Ib-Salut- per a la compra de material de protecció. Es tracta principalment de bates, mascaretes, vestits, pantalles, ulleres o guants, així com per al lloguer dels avions per transportar-ho.

El contracte més abundós es va adjudicar el passat 8 de maig, quan s’assignaren 4,2 milions pel subministrament de material sanitari i de protecció (bates d’aïllament, guant de nitril, davantals, vestits de protecció i hisops). Un material que, principalment, s’ha distribuït per via aèria. Precisament, en aquest sentit, s’han destinat 4,25 milions al lloguer de set avions de transport sanitari, cinc dels quals s’adjudicaren a Globalia, per un valor de 2,33 milions d’euros. A més, el Govern ha destinat més de 640.000 euros de la Comunitat Autònoma a campanyes institucionals als mitjans de comunicació.

La majoria d’aquests procediments d’adjudicació han estat contractats mitjançant negociats sense publicitat, i només han rebut una sola oferta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen 2 anys de presó per a un empresari de Cala Rajada acusat de falsificar la signatura d’una empleada

Segons la fiscal, l'home va falsificar un document de baixa voluntària, després de ser denunciat per la treballadora

Nou rècord de malalts de Covid-19 hospitalitzats a les Illes: 600 persones

Balears notifica avui 391 nous casos de Covid i el total acumulat arriba als 49.626 casos des del març. Aquesta...

Escola i Covid-19: més de mig miler d’alumnes contagiats en una setmana

Quant als grups en quarantena, s'estima que la setmana passada se n'hi varen posar 61, el 0,76% del total dels...

“El dèficit crònic de sanitaris d’Eivissa no es pot solucionar amb el reforç des d’altres illes. A Mallorca i Menorca no sobra cap metge”

El portaveu del sindicat mèdic Simebal a Eivissa i Formentera, David Fernández, s'afegeix a les veus de primera línia de...