X

El Govern, disposat a modificar l’extensió mínima de la posidònia a protegir

L'esborrany del Govern permetria fondejar en bancs inferiors a una hectàrea

03/11/2017

El Govern, disposat a modificar l’extensió mínima de la posidònia a protegir

Foto: Manu San Félix

21

El Govern es mostra disposat a modificar l’extensió mínima de les praderies de posidònia a protegir amb el decret pioner que elabora, esborrany del qual es troba des d’aquesta setmana en exposició pública. Així ho ha reconegut el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, a IB3 Ràdio. Tal com està redactat l’esborrany en aquests moments, quedaria prohibit fondejar en bancs de posidònia a que facin, com a mínim, una hectàrea.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista completa al Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir 
Consulta aquí el projecte de decret sobre la conservació de la Posidonia oceànica a les Illes Balears 
Descobreix aquí la cartografia per protegir les praderies

Quedarien fora, per tant, els inferiors a aquestes dimensions, semblants a un camp de futbol. Així ho ha denunciat Raquel Vaquer, biòloga marina i membre de Terraferida a IB3 Notícies. Per la seva part, Miquel Mir s’ha mostrat obert a reconsiderar aquest punt i a eliminar aquesta superfície mínima a protegir. En declaracions avui a l’Informatiu Matí, ha recordat que el projecte es troba ara en exposició pública i que per tant, es pot modificar. De fet, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, ha agraït totes les aportacions que es puguin fer a partir d’ara a l’esborrany del decret: “Benvingudes siguin totes les aportacions. Les tendrem en compte, com no pot ser d’altra manera”, ha afegit.

La posidònia té un valor fonamental, ja no només des del punt de vista ambiental, si no també de l’econòmic. És responsable de les aigües transparents i oxigenades que ofereixen les Balears que, per cert, concentren la meitat d’aquesta planta marina del total de l’Estat. Les praderies existents al Parc Natural de Ses Salines, entre Eivissa i Formentera, varen ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1999.

Per una alra part, els apneistes Mallorca Blue documentaren fa poc més d’un any el que succeeix per sota de la superfície de la mar. El col·lectiu defensa des de llavors la riquesa de les aigües protegides i la destrucció que provoquen les àncores dels vaixells que hi fondegen.

 

03/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT