economia

El Govern diu que la temporada no ha acabat, mentre que els hotelers es plantegen llançar la tovallola

Algunes empreses hoteleres han previst formar gabinets de crisi a partir de dilluns per decidir si han de tancar més establiments


L’endemà de l’anunci d’Alemanya d’incloure les Balears a la llista de territoris als quals recomana no viatjar, el pessimisme s’ha apoderat del sector turístic. Un estat d’ànim que contrasta amb l’optimisme institucional per aconseguir que Alemanya faci marxa enrere en la seva decisió.

En una entrevista concedida a IB3 Notícies, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball assegura que la temporada no està acabada. Tot i les males notícies d’Alemanya, Iago Negueruela afirma que el sector turístic encara pot tenir uns mesos més de feina si Alemanya reverteix la mesura. “És el que tots esperam. Treballam en aquest sentit i el Govern d’Espanya també ho intenta”, ha dit el responsable balear de Turisme, qui ha insistit que el Govern central encara treballa per establir un corredor segur amb el Regne Unit.

Els hotelers, però, ho veuen amb escepticisme i no esperen que Alemanya es desdigui de la decisió. “No podem lluitar contra els elements, ni nosaltres com a hotelers, ni els polítics. Trobar ara un mercat emissor potent i amb ganes d’enviar turistes cap a la nostra destinació… Tal vegada sigui més prudent donar la temporada per perduda i preparar la temporada 2021”, ha explicat el vicepresident segon de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Jaume Horrach.

Els esforços institucionals se centren a allargar la temporada, mentre els turoperadors treballen en la sortida dels turistes alemanys. Horrach ha afegit que la FEHM té constància que hi ha altres turoperadors alemanys que han seguit les passes de Tui i han començat a cancel·lar paquets vacacionals i organitzar el retorn de la clientela al país germànic.

Amb aquest panorama, es preveu que el sector turístic torni als ERTO o bé pugui acomiadar personal. El Govern treballa per, almanco, esmorteir el cop dels fixos discontinus mitjançant bonificacions a la Seguretat Social. Una mesura que hauria d’acordar el Govern central. Mentre arriba l’anunci, algunes empreses hoteleres han previst formar gabinets de crisi a partir de dilluns. Serà aleshores quan decideixin si han de tancar més hotels.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex