X

El Govern diu que no es pot continuar creixent sense límits i que ho ha de fer en qualitat i no en quantitat

El portaveu de l'executiu ha anunciat que constituirà una taula de diàleg en què participaran forces polítiques i també agents econòmics i socials

10/05/2024

El Govern diu que no es pot continuar creixent sense límits i que ho ha de fer en qualitat i no en quantitat

El Govern vol cercar solucions a la massificació turística amb l’ajuda de tota la societat civil i prepara una macroenquesta per recollir l’opinió de la població illenca. El portaveu de l’executiu ha dit que les Illes no poden continuar creixent sense límits i que és el moment de fer-ho en qualitat i no en quantitat.

És precisament per això que el Govern ha anunciat que constituirà una taula de diàleg en què participaran forces polítiques i també agents econòmics i socials i proposaran, segons el portaveu de l’executiu, mesures restrictives. No han detallat quines seran aquestes propostes, però sí que és cert que per primera vegada el Partit Popular parla obertament de posar límits i de massificació turística. A banda d’aquesta taula, l’executiu ja prepara una licitació per fer una enquesta a la població una vegada finalitzada aquesta temporada turística per tal de conèixer quina és l’opinió que tenen els residents de l’impacte que té el turisme en les seves vides.

Diu el Govern que ha arribat a la mateixa conclusió que els ciutadans de les Balears.
Per això, constituirà com més aviat millor una taula de diàleg formada pel sector turístic, agents socials i formacions polítiques amb l’objectiu d’arribar a un gran pacte per a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les Illes.
En paral·lel, l’Executiu també farà una macroenquesta a finals de temporada entre els residents per copsar la seva opinió sobre la saturació turística. D’altra banda, el Govern, finalment, no permetrà que es destinin a lloguer turístic els habitatges regularitzats en rústic de manera íntegra.
Sí que ho podran fer els que es regularitzin de manera parcial.

Aquest no ha estat l’únic anunci en clau turística que s’ha fet avui després del Consell de Govern. També s’ha anunciat la modificació del decret de turisme d’excessos que afecta quatre municipis: Calvià, Palma, Sant Antoni de Portmany i Llucmajor. Una de les principals novetats d’aquest canvi és que es prohibirà consumir alcohol al carrer amb multes que poden oscil·lar entre els 500 i els 1.500 euros. Es preveu que el decret tengui vigència fins a final de 2027 i també considera partides de fins a 4 milions d’euros provinents de l’impost de turisme sostenible per aquests quatre municipis.

A Eivissa, l’ambaixador del Regne Unit a Espanya ha dit que està totalment d’acord amb tot el que es faci per combatre el turisme d’excessos.

10/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris