X

El Govern efectua un nou pagament de més d’1,6 milions d’euros al sector primari de les Balears

Destaca el més de mig milió d’euros de la convocatòria d’ajuts per al foment de les races autòctones

12/05/2024

El Govern efectua un nou pagament de més d’1,6 milions d’euros al sector primari de les Balears

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, informa que els darrers dies ha fet un nou pagament de més d’1,6 milions d’euros al sector agrícola, ramader i pesquer de les Balears.

En total, entre les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR), els ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), els expedients per la borrasca Juliette i els pagaments pendents de les ajudes de la política agrària comuna (PAC), s’ha injectat al sector un total d’1.608.106,59 euros. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet assegura que “és importat destacar que ja hem començat a resoldre els expedients de la convocatòria dels ajuts agroambientals 2023 i que no aturarem aquest ritme perquè sabem que el sector necessita liquiditat i tots els recursos disponibles com més aviat millor”.

En concret, pel que fa a les ajudes del PDR, s’han resolt un total de 225 expedients dels quals, 204 corresponen a les ajudes per al foment de les races autòctones en perill d’extinció. En total, els beneficiaris han rebut 574.820 euros. Una altra línia que ha rebut el pagament de la subvenció és la destinada a inversions en explotacions agràries (INEA): s’han resolt 29 expedients amb un total de 718.687,50 euros.

També s’ha fet un nou pagament de la línia d’ajudes per pal·liar els efectes de la borrasca Juliette als oliverars i garrovers per valor de 189.569,34 euros.

Quant a les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), s’han resolt un total de 23 expedients corresponents a les ajudes a la paralització temporal de l’activitat pesquera de la campanya 2022, per valor de més de seixanta mil euros.

Notícies relacionades >

12/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris