X

El Govern elabora un nou catàleg de sòl vacant tant públic com privat per al nou pla estratègic d’habitatge

Els tècnics ja han identificat el sòl disponible a les Balears, fins i tot el rústic

13/09/2023

El Govern elabora un nou catàleg de sòl vacant tant públic com privat per al nou pla estratègic d’habitatge

Redacció

El Govern elabora un nou catàleg de sòl vacant tant públic com privat, amb l’objectiu de planificar un pla estratègic de l’habitatge. Els tècnics ja han identificat el sòl disponible a les Balears, fins i tot el rústic. Així ho ha anunciat la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, aquest dimecres capvespre al Parlament.

Vidal ha assegurat que facilitarà aquestes dades als consells insulars i ajuntaments perquè puguin desenvolupar els seus planejaments urbanístics. La consellera espera que el preu de compra de l’habitatge pugui baixar un 39 per cent i el del lloguer un 47 per cent amb les mesures del nou executiu. Vidal ha avançat una nova llei d’habitatge i ha assegurat que s’està treballant en l’adquisició de propietats a Eivissa i Formentera per llogar-los a docents i sanitaris destinats a aquestes illes.

La titular d’Habitatge Territori i Mobilitat ha aprofitat la seva compareixença per explicar també que s’està estudiant eliminar la gratuïtat del transport públic a partir de dia primer de gener de 2024. La gratuïtat acaba dia 31 de desembre i de moment no se sap si es podrà allargar, ja que el govern espanyol està en funcions.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris