política

El Govern endureix les restriccions davant l’augment de contagis

No es permeten reunions de més de 10 persones


El Govern limita les reunions socials a un màxim de deu persones. Serà obligatori dur mascareta als centres de treball i a llocs culturals. També s’amplia l’obligatorietat als passejos marítims. Les platges i parcs estaran tancats els vespres, i no es podrà fumar a la via pública, encara que es pugui mantenir una distància de dos metres. A més es redueix la capacitat de bodes, enterraments i mercats al 50% i es prohibeixen els prostíbuls. No es descarten reduccions de mobilitat.

L’executiu reconeix errades com, per exemple, no haver estat capaç d’arribar a tota la població. Francina Armengol assumeix la responsabilitat en primera persona, però fa una crida a la responsabilitat i demana evitar aquelles trobades que no siguin entre convivents. El Govern assegura que l’aïllament és clau per evitar els nous contagis, però a hores d’ara no veu que sigui adequat demanar l’estat d’alarma com proposa Sánchez a les comunitats.

La taxa de positivitat es manté a les illes situant-se entre el 10 i el 12%. Pugen els ingressos respecte d’ahir i passen de 242 a 253. També augmenta l’ocupació de l’UCI, amb 39 persones hospitalitzades. La comunitat té una capacitat per poder acollir 1.300 ingressos i 300 a la unitat de cures intensives.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Angel 27/08/2020

    Tarde y mal. No se realizó un seguimiento después del confinamiento y ahora después de terminar las vacaciones los señores se ponen a trabajar lo dicho tarde y mal. La pandemia y el pueblo requerían más atención por su parte, pues supuestamente es su responsabilidad señores políticos. Gracias

  2. Sandra 27/08/2020

    Una vergüenza los supermercados mercadona no tienen gel ni guantes he tomado un taxi y no vi desinfectar el bus cantidad de gente apiladas una vergüenza todo ya se olvidaron de todo.

  3. Sandra 27/08/2020

    Recorri tiendas el corte inglés ya no controlan solo 1 de 30 que pasan como si nada stradibarius no desinfecta ropa Berska tampoco. Y así demas como tantos bares que pasan de todas la medidas de desinfectar.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La mascareta es queda al pati: fins al 13% dels infants que han patit la covid poden desenvolupar símptomes persistents

La incidència acumulada entre els menors no vacunats és el doble que la dels adults que han rebut les dues...

Negueruela posa en valor el diàleg social però acusa el PP de crear crispació amb la vaga

La notícia de l'ajornament de la vaga de fems agafa el conseller de Treball a Menorca

La Llei d’Educació i els Pressuposts de l’Estat, a debat en el ple del Parlament d’aquesta setmana

La Cambra Autonòmica votarà l'esmena a la totalitat presentada per Vox contra la llei educativa

El síndic major assegura que la independència de la Sindicatura de Comptes està garantida

Joan Rosselló, al capdavant de l'òrgan de control des de l'any 2015, ha pres possessió del càrrec per tres anys...