X

El Govern es personarà com a acusació particular del darrer crim masclista de Palma

La víctima ha mort aquest dimarts a Son Espases, on ingressà després de patir l'agressió dia 13 de juliol

22/07/2020

El Govern es personarà com a acusació particular del darrer crim masclista de Palma

Aquest dimecres s’han multiplicat les mostres de rebuig per la mort d’una dona de 52 anys a Palma, presumptament a mans de la seva parella. L’agressió es va produir dilluns dia 13 de juliol al domicili on vivien ambdós al barri de Son Cotoner. El Govern han anunciat que divendres aprovarà personar-se com a acusació particular, com fa des del 2008 en els crims i les agressions masclistes.

La víctima, de 52 anys, va morir ahir a l’Hospital de Son Espases, on havia ingressat després d’haver estat agredida presumptament pel seu marit de 55 anys, dilluns 13 de juliol. L’home, que va confessar el crim, s’enfronta a un delicte de lesions i d’homicidi.

Disposa de nombrosos antecedents policials. Entre ells una detenció l’any 2016 per maltractaments i una ordre d’allunyament entre març i setembre de 2019. Les mostres de condol i de rebuig pel crim s’han repetit a diversos indrets de les Illes.

Minuts de silenci

Al Consolat de Mar, membres del Govern, dels grups parlamentaris, forces i cossos de seguretat de l’Estat i la cònsol honorària de Suècia, d’on era originària la víctima, han mostrat el seu rebuig pel que seria el primer crim masclista des de setembre del 2019 a les Illes. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat “la militància activa contra la violència masclista” i ha demanat a la societat que denunciï els “casos de dones que sofreixen únicament pel fet de ser dones”.

També a la plaça de Cort, on hi han assistit els representants municipals i la delegada del govern central. Aina Calvo ha dit que “de vegades, fins i tot quan la denúncia visibilitza la problemàtica, desafortunadament com és aquest cas, les víctimes tornen amb el seu maltractador” el que ha de servir “per fer una crida a que les dones no se sentin soles”. El batle José Hila, de la seva banda, també ha condemnat l’agressió.

Entrevista a plató a Janka Jurkiewicz, Inspectora en Cap de la Unitat de Família i Dona de la Policia

22/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT