societat

L’ingrés mínim vital es començarà a cobrar a partir de juny

L'ajuda estatal beneficiarà prop de 850.000 llars


El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que l’ingrés mínim vital serà aprovat pel Consell de Ministres la setmana vinent, començarà a cobrar-se al juny i beneficiarà prop de 850.000 llars.

Sánchez ho ha indicat durant una compareixença a la Moncloa, en la qual ha xifrat en 3.000 milions d’euros anuals el cost d’aquesta nova prestació que serà a càrrec de la Seguretat Social.

El president del Govern ha recordat que prestacions similars existeixen en altres països europeus i que donarà cobertura a 4 de cada 5 persones que a Espanya sofreixen pobresa severa.

Així mateix, ha indicat que aproximadament la meitat de les llars que percebran aquest ingrés compten amb infants a càrrec i ha lamentat que a Espanya, més de dos milions de nens sofreixen situacions de pobresa.

Sánchez ha indicat que aquesta ajuda es podrà començar a cobrar des de juny, segons vagin sent aprovades les sol·licituds. La quantia de l’ingrés dependrà del nombre de membres de cada llar, ja que s’analitzaran les rendes en conjunt de cada família. Es fixarà per tant un mínim per família i l’ingrés servirà per complementar la diferència.

Sánchez ha assenyalat que el Govern no pot “mirar cap a un altre costat” quan hi ha “compatriotes fent cues per a menjar”.


Santiago confia en l’aprovació de l’ingrés mínim vital per part del Govern central
El Govern complementarà l’Ingrés Mínim Vital estatal amb la Renda Social Garantida

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen 2 anys de presó per a un empresari de Cala Rajada acusat de falsificar la signatura d’una empleada

Segons la fiscal, l'home va falsificar un document de baixa voluntària, després de ser denunciat per la treballadora

Nou rècord de malalts de Covid-19 hospitalitzats a les Illes: 600 persones

Balears notifica avui 391 nous casos de Covid i el total acumulat arriba als 49.626 casos des del març. Aquesta...

Escola i Covid-19: més de mig miler d’alumnes contagiats en una setmana

Quant als grups en quarantena, s'estima que la setmana passada se n'hi varen posar 61, el 0,76% del total dels...

“El dèficit crònic de sanitaris d’Eivissa no es pot solucionar amb el reforç des d’altres illes. A Mallorca i Menorca no sobra cap metge”

El portaveu del sindicat mèdic Simebal a Eivissa i Formentera, David Fernández, s'afegeix a les veus de primera línia de...