societat

L’ingrés mínim vital es començarà a cobrar a partir de juny

L'ajuda estatal beneficiarà prop de 850.000 llars


El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que l’ingrés mínim vital serà aprovat pel Consell de Ministres la setmana vinent, començarà a cobrar-se al juny i beneficiarà prop de 850.000 llars.

Sánchez ho ha indicat durant una compareixença a la Moncloa, en la qual ha xifrat en 3.000 milions d’euros anuals el cost d’aquesta nova prestació que serà a càrrec de la Seguretat Social.

El president del Govern ha recordat que prestacions similars existeixen en altres països europeus i que donarà cobertura a 4 de cada 5 persones que a Espanya sofreixen pobresa severa.

Així mateix, ha indicat que aproximadament la meitat de les llars que percebran aquest ingrés compten amb infants a càrrec i ha lamentat que a Espanya, més de dos milions de nens sofreixen situacions de pobresa.

Sánchez ha indicat que aquesta ajuda es podrà començar a cobrar des de juny, segons vagin sent aprovades les sol·licituds. La quantia de l’ingrés dependrà del nombre de membres de cada llar, ja que s’analitzaran les rendes en conjunt de cada família. Es fixarà per tant un mínim per família i l’ingrés servirà per complementar la diferència.

Sánchez ha assenyalat que el Govern no pot “mirar cap a un altre costat” quan hi ha “compatriotes fent cues per a menjar”.


Santiago confia en l’aprovació de l’ingrés mínim vital per part del Govern central
El Govern complementarà l’Ingrés Mínim Vital estatal amb la Renda Social Garantida

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Nou freqüències diàries per trajecte uniran Eivissa i Formentera a partir del primer de juny

A la Fase II, Formentera ha rebut una mitjana de 311 passatgers diaris

Mor un home de 60 anys a la seva finca de Binissalem

La víctima va quedar atrapada entre les branques d'un garrover i el tractor

Els guies turístics de Menorca donen la temporada per perduda

La limitació del nombre de passatgers als autobusos farà encarir les seves excursions

Què es pot fer a la Fase 3?

Formentera passa aquest dilluns a la Fase 3. El Govern ha eliminat les franges horàries en aquesta fase de la desescalada i permetrà reunions de fins a un màxim de...