X

El Govern espanyol demana a la UE que s’impliqui davant la pressió migratòria

La ministra Valerio advoca per una acció "conjunta i coordinada" entre el Govern central, les comunitats i els ajuntaments

06/08/2018

El Govern espanyol demana a la UE que s’impliqui davant la pressió migratòria

La ministra Magdalena Valerio en la seva compareixença davant la premsa posterior a la Conferència Sectorial de Migració celebrada aquest dilluns. / EFE

Les comunitats autònomes i el Govern espanyol demanen que la Unió Europea se sumi al problema de les polítiques migratòries que afecten les costes espanyoles. Ha estat l’assumpte que ha centrat la Conferència Sectorial d’Immigració, que ha tingut lloc al Ministeri. Feia tres anys que no se celebrava la trobada, que ha estat ben rebuda per les comunitats.

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha apostat per una acció “conjunta i coordinada” entre el Govern central, les comunitats i els ajuntaments per afrontar l’augment de la pressió migratòria a Espanya.

Valerio s’ha expressat d’aquesta manera davant els periodistes durant un “alto en el camí” de la Conferència Sectorial de Migracions, que no es reunia des de setembre de 2015, i en la qual s’ha deixat per a una altra trobada, a principis del mes que ve, la qüestió dels menors estrangers no acompanyats, els denominats ‘menes’.

En la seva intervenció, ha reiterat que l’executiu espanyol no contempla iniciar un procés de regularització d’immigrants i ha incidit en la necessitat d’invertir en cooperació als països d’origen dels immigrants com a “única manera que no existeixi efecte fugida”.

Valerio ha indicat que la dotació del fons de suport a l’acolliment i integració per a immigrants no està pressupostada per aquest any i sí ho estarà per als comptes de 2019.

06/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT