El govern espanyol es compromet a tancar la meitat de la central del Murterar el 2025

El Ministeri de Transició Ecològica també ha acceptat donar més pressupost per adaptar 3 grups de la central de Maó a la normativa comunitària d'emissions


La central elèctrica de Maó podrà adaptar fins a 3 dels seus grups per emetre menys gasos contaminants a l’atmosfera i evitar-ne així el tancament. Aquest dimecres, el Ministeri de Transició Ecològica, a petició de la Conselleria d’Energia, ha acceptat augmentar el pressupost inicial perquè més turbines de les previstes puguin adaptar-se a la normativa comunitària i garantir així el subministrament a l’illa. En total, Endesa disposarà de 18 milions i mig d’euros per fer les adaptacions.

Menorca depèn ara exclusivament d’aquesta central, ja que el cable submarí que uneix l’illa amb Mallorca no funciona des del final de l’any passat. Està previst que s’arregli abans del 2020, però Red eléctrica creu que s’haurà d’esperar almanco fins al 2030 per poder desconnectar Menorca de les energies generades amb combustibles fòssils.

L’objectiu del Govern és tancar totes les centrals que utilitzen combustibles fòssils. Entre aquestes, es Murterar. Aquest dimecres, el Ministeri s’ha compromès amb la Conselleria perquè el 2020 s’hagin tancat 2 dels 4 grups d’aquesta central. Les pròximes setmanes es reuniran de nou per concretar quan es farà efectiu el tancament definitiu de tots els grups. L’objectiu de la conselleria és que sigui com a màxim el 2025.

Aquest dimecres també han anunciat que els grups de fuel-oil de l’illa d’Eivissa podran deixar de funcionar aviat, ja que el cable que uneix Mallorca i Eivissa es posarà en funcionament aquest novembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |