X

El Govern espanyol negocia per aconseguir el corredor segur entre el Regne Unit i les Balears

"Els nostres esforços se centren a excloure de la quarantena les Canàries i les Balears", diu la ministra d'Exteriors

26/07/2020

El Govern espanyol negocia per aconseguir el corredor segur entre el Regne Unit i les Balears

El Govern espanyol ja s’ha involucrat per aconseguir el corredor segur entre el Regne Unit i les Balears. La ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, ha enviat avui horabaixa un missatge per calmar el públic britànic i insistir que tant a Canàries com a les Balears hi ha manco contagis que al seu país. “Els nostres esforços se centren a excloure de la quarantena les Canàries i les Balears”, diu la cancellera espanyola.

Tot i això, el govern britànic defensa la quarantena per a qui viatgi d’Espanya al Regne Unit. “No demanarem disculpes per haver establert la quarantena”, assevera el ministre d’Afers Estrangers britànic, Dominic Raab, tot insistint que era una mesura necessària per evitar una segona onada de contagis al seu país.

En les darreres 24 hores, el Regne Unit ha comunicat 14 morts i gairebé 740 contagis, una dada similar a la d’Espanya. Un fet que no ha impedit que, per exemple, el secretari d’Estat per a Londres hagi partit de vacances a Lanzarote i, a través de la xarxa social Instagram, asseguri que “estar alerta no vol dir quedar a casa”.

Però el Govern balear no ho veu igual. La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assenyalat diumenge matí que qualsevol notícia dolenta pot afectar el mercat turístic i causar cancel·lacions.

A l’horabaixa, l’única reacció ha estat un agraïment del Govern Armengol a dues aerolínies per no deixar d’operar amb les illes.

Mentrestant, a les Canàries, destaquen que durant tot el dia han fet contactes diplomàtics per aconseguir un corredor segur entre el Regne Unit i el seu arxipèlag, però sense oblidar que els britànics també tenen molts casos de covid-19 i cal vigilar els turistes que arribin.

26/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT