espanya

El govern espanyol reparteix un milió de test a les comunitats autònomes: 18.000 a Balears

Aquests tests ràpids que es fan amb sang s'utilitzaran com a complement de les proves PCR que són les més fiables

Tests ràpids enviats pel govern espanyol


El Govern ha començat aquest diumenge a repartir entre les Comunitats Autònomes 1,02 milions de test ràpids, dels quals 18.000 aniran a Balears i el 50% seran destinats a la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que aquest material arribarà aquesta tarda o “demà al matí”, i seran utilitzats com a complement a les proves PCR.

En concret, la Comunitat de Madrid rebrà 206.400 test ràpids; Catalunya, 180.000; Andalusia, 130.00; la Comunitat Valenciana, 86.400; País Basc i Galícia, 58.800 cadascuna; Castella i Lleó, 62.400; i Castella-la Manxa, 57.600.

A més, a Canàries arribaran 31.200 unitats; a Aragó, 28.800; a Múrcia, 22.800; a Extremadura, 21.600; a Astúries, 20.400; a Balears i Navarra, 18.000 en cadascuna; a Cantàbria, 13.200; a La Rioja, 12.000; i, finalment, a les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla, 1.200 en cada cas.

El ministre de Sanitat ha detallat que la setmana vinent arribarà un altre milió de tests, dins de l’acord amb proveïdors xinesos per la compra d’un total de 5,5 milions.

Segons Illa, l’estratègia del Govern amb els test de diagnòstic del coronavirus passa per realitzar de manera “massiva” les PCR, que són “les més fiables”, segons els informes de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), i complementar-les amb test ràpids. “Farem tests de manera massiva tant com sigui possible”, ha afegit, recordant que si els test ràpids donen negatiu, s’han de fer proves PCR per verificar que no existeix infecció.

Illa ha argumentat que el Govern està treballant per augmentar “de manera considerable” la producció nacional d’aquestes proves, així com dels kits d’extracció necessaris per realitzar-les, i que estan sofrint alguns problemes de desproveïment en els laboratoris. De la mateixa forma, el ministre ha assenyalat que els test ràpids permetran augmentar entre un 40 i 60 per cent la capacitat de fer PCR”. “Esperem en període breu de temps augmentar la capacitat”, ha agregat.

“Complementarem les PCR amb els test ràpids, que usarem com a complement, en una primera fase de garbellat ràpid en llocs amb prevalença alta de la malaltia, com hospitals o residències”, ha apuntat Illa, qui circumscriu la seva utilitat a la nova fase en la qual ha entrat la lluita contra el coronavirus a Espanya, que qualifica com a transició o desescalada.

Illa ha argumentat que també podrien servir per a un segon ús, i per testar la immunitat de la població.

La directora del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES), María José Sierra, ha avançat que el Ministeri, juntament amb l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i altres entitats, està treballant en un estudi d’aquest tipus amb test ràpids per conèixer “en poques setmanes” el número aproximat d’immunitzats enfront del coronavirus a Espanya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fiscalia reclama la desestimació del recurs d’apel·lació del Chicle

Avui s'ha celebrat la vista d'apel·lació en el Tribunal Superior de Justícia de Galíci

El Govern espanyol demanarà la reobertura de fronteres entre regions amb situacions sanitàries similars

El Consell de Ministres ha declarat deu dies de dol oficial per les víctimes del coronavirus

Investiguen per prevaricació el delegat del Govern a Madrid

El polític haurà de comparèixer de manera telemàtica

Yolanda Díaz demana consens polític per afrontar transformacions laborals de fons

Ha comparegut davant la comissió de treball del Senat