economia

Balears estabilitzarà més de 8.600 places de treballadors públics el 2024

Les Illes són la primera comunitat autònoma que arriba a un acord amb els sindicats per complir la llei estatal de reducció de temporalitat


El Govern ha acordat amb els sindicats l’oferta pública per estabilitzar abans d’acabar l’any 2024 més de 8600 places de treballadors públics de Serveis Generals, Sanitat i Educació de la Comunitat Autònoma. Tot plegat amb l’objectiu de fer minvar del 30 al 8 la taxa de temporalitat.

L’oferta més àmplia serà per a personal sanitari, amb 4.114 llocs de feina. La segueix educació, amb 2.646 places, i els serveis generals de la comunitat, amb 550. Prop d’un 60 per cent d’aquestes places serà per concurs de mèrits, un procediment sense oposicions. S’hi valora l’experiència i la formació que s’ha pactat per als treballadors que han ocupat la plaça amb anterioritat al 2017. El 40 per cent restant haurà d’aprovar un concurs d’oposició. Els sindicats majoritaris n’estan satisfets.

Lss 8.600 noves places s’han de convocar abans del primer de juny i els processos conclouran abans que finalitzi el 2024. Sumant les places pendents d’altres convocatòries d’Educació i altres àrees, sortiran a concurs unes 10.000 places entre enguany i el 2024.

La iniciativa s’emmarca en el compliment de la llei estatal per a la reducció de la temporalitat en la funció pública, que estableix que la proporció màxima d’interins ha de quedar per sota del 8% abans del 2025. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha subratllat que es tracta d’una oferta pública d’ocupació “històrica”, que reforça la política impulsada pel seu executiu des del 2015 per tal de millorar serveis públics. Armengol ha incidit que el darrer Govern del PP va acomiadar milers de treballadors públics i va deixar perdre les taxes de reposició.

Amb tot, la presidenta ho qualifica com a “acord històric”, ja que Balears és la primera Comunitat Autònoma que arriba a un acord en aquesta qüestió. A la reunió també hi han participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino. També hi eren els representants dels sindicats CCOO, UGT, CSIF, USO, SINNTA, USAE, SATSE, SIMEBAL-CESM, ANPE i Alternativa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Illes lideren la inversió hotelera a Espanya

A la comunitat, s'han fet el 24% de totes les transaccions de l'Estat, segons les xifres de la consultora immobiliària CBRE

Els joves de Balears, ‘obligats’ a viure amb els pares

Han de destinar el 98% del seu sou per llogar un pis i estalviar sis anualitats per l'entrada d'una hipoteca

Diverses cancel·lacions i prop de 140 vols amb retard en un nou dia de vagues a Ryanair i Easyjet

Els sindicats USO i SICTPLA han convocat 12 jornades més de vaga. Dissabte ha estat el dia amb més vols...

Gran afluència de turistes a Palma amb quatre creuers atracats al Port

Els comerciants veuen amb optimisme aquesta jornada, tot i que no sempre és sinònim de vendes