política

El govern espanyol avalarà el 80% dels préstecs de les pimes i autònoms afectats

La primera línia d'avals, de 20.000 milions, és de caràcter retroactiu des del 18 de març

El+govern+espanyol+avalar%C3%A0+el+80%25+dels+pr%C3%A9stecs+de+les+pimes+i+aut%C3%B2noms+afectats

El govern espanyol avalarà el 80% dels préstecs que tenen o tendran les pimes i autònoms afectats per la crisi del coronavirus. Aquesta primera línia que ha aprovat avui el consell de ministres és de 20 000 milions d’euros. El consell de ministres també ha aprovat avui un acord per destinar 300 milions d’euros a les comunitats autònomes per a polítiques socials per atendre famílies – especialment, aquelles en situació de major vulnerabilitat. D’aquests 300 milions d’euros, les Balears en rebran quasi 7 milions i mig.

En marxa la primera línia d’aval del Govern espanyol per a les empreses afectades per la crisi del coronavirus. Dels 100.000 milions d’euros que va anunciar l’executiu que mobilitzaria, avui se n’ha aprovat el primer tram: 20.000 milions d’euros. Aquests diners, d’una banda, serviran per avalar els préstecs de les petites i mitjanes empreses i autònoms, en un 80%. I de l’altra, per avalar també els crèdits de les grans empreses. Aquestes tindran un aval del 70% en el cas de nous préstecs i d’un 60% en el cas de la renovació dels que ja tenien.

Sobre el tipus d’interès que els bancs haurien de fixar per a aquests préstecs avalats per l’Estat, el govern no ha establert cap criteri. Però apel·la les entitats financeres a fer-ho de manera raonable. La ministra portaveu també ha anunciat que la mesura és de caràcter retroactiu des del 18 de març, quan es va aprovar la línia. Però, i què passa quan s’acabin els diners d’aquesta primera línia d’aval?

Un altre dels punts que ha estat sobre la taula en la reunió de l’executiu és la pròrroga de l’estat d’alarma. Una autorització que s’haurà d’aprovar primer al Congrés dels Diputats, i que cerca allargar el confinament total fins a l’11 d’abril.

Posteriorment, a aquesta aprovació de la cambra baixa, l’executiu ha convocat un consell de ministres extraordinari aquest divendres per donar llum verda a la pròrroga.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera demana protocols concrets per regular la mobilitat entre illes

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha preguntat a Francina Armengol pels controls que es realitzaran tant als ports com als aeroports a les persones que es desplaçaran...

Els partits fan front comú a Sant Lluís per a garantir la compra pública de Sa Tanca

No volen que els 1.650.000 euros que havia de destinar-hi el Govern, es desviïn a ajudes per a la Covid

El Consell de Menorca només esbucarà un dels dos ponts de la carretera general

Les obres, que eliminaran la construcció de Rafal Rubí, es reprendran al 2021 després de 6 anys aturades

El Govern satisfet de passar a la Fase 3

L'executiu demana prudència a la ciutadania