economia

El Govern calcula que els ingressos cauran en 500 milions d’euros enguany

La despesa augmentarà, en més de 300 milions d'euros, per fer front a les necessitats sanitàries, socials i econòmiques.


El Govern preveu per aquest any una caiguda dels ingressos autonòmics de 500 milions d’euros i un augment de la despesa de més de 300 milions, a causa de la Covid-19. Ho ha dit la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, durant la seva compareixença, aquest dimarts, al ple del Parlament. La consellera ha analitzat la situació pressupostària de la Comunitat i ha explicat que la paralització econòmica ha provocat una baixada d’ingressos dels tributs cedits i propis que arribarà als 500 milions, si es compleix l’estimació de caiguda del PIB del 30%. Pel que fa a la despesa, hi ha ja un compromís de nova despesa de 240 milions per atendre l’emergència sanitària. La resta, 60 milions d’euros, es destinaran a ajudes socials, crèdits sense interessos i finançament per autònoms i pimes. El Govern diu que la seva prioritat és mantenir l’estat del benestar i, en aquest sentit, Sánchez ha volgut deixar clar que ” les noves previsions d’ingressos i despeses en el pressupost no alteren el nostre compromís de no escatimar recursos per fer front a les necessitats sanitàries, socials i econòmiques derivades de la pandèmia”. L’Executiu confia que que el nou endeutament sigui assumit per Madrid.

Sánchez també s’ha referit als costos que representan els ERTO per a l’Estat i calcula que tan sols a les Balears suposaran 1.200 milions d’euros.

 

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Amnesia esgota les entrades per la gran festa de tancament, la primera en dos anys

Just ahir el Govern va anunciar la represa de l'activitat de l'oci nocturn a partir del 8 d'octubre

Baixen un 11 per cent les hipoteques sobre habitatges a les Illes durant el juliol

Les Illes són amb el País Basc les úniques comunitats on cauen

Rafa Bustillo, catedràtic d’economia: “Si no s’augmentàs el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra de més d’un milió de treballadors”

Bustillo també assegura que fins les darreres apujades, Espanya estava a la coa d'Europa en la qüestió del Salari Mínim

Principi d’acord: ERTO fins al pròxim 28 de febrer

El govern espanyol i els agents socials han acordat finalment lligar a la formació l'esquema d'exoneracions en les quotes a la Seguretat Social, excepte per a les empreses de menys...