societat

El debat del desconfinament dels infants, damunt la taula

Els pediatres alerten de les conseqüències físiques i psicològiques del confinament per als menors

El+debat+del+desconfinament+dels+infants%2C+damunt+la+taula

Membres del Comitè d’Experts que assessora el Govern d’Espanya en la crisi del coronavirus asseguren que encara no es donen les circumstàncies per permetre als infants abandonar el confinament però que, per la salut dels menors, s’ha de començar a preparar un escenari que permeti sortides de casa. Una mesura que recomanen els pediatres.

7 milions de menors de 18 anys a Espanya i 200.000 a les Illes Balears romanen tancats des de fa 34 dies dins les cases. Només ho poden fer en casos excepcionals de menors amb trastorn de conducta o famílies monoparentals quan no en queda una altra.

Segons els pediatres, estar tancats dins de casa de manera contínua té conseqüències per a la salut física i mental.  Problemes per dormir, d’obesitat, d’ansietat o d’abús de pantalles. Per això, l’Associació Espanyola de Pediatria és partidària de les sortides.

A països com Itàlia, el Govern va permetre la sortida controlada d’infants a les 3 setmanes del confinament. Altres llocs com el Regne Unit o Alemanya deixen que vagin acompanyats d’adults a passejar o al parc.

Membres del comitè d’experts que assessora el Govern pel coronavirus han explicat que encara no es produeixen les circumstàncies pel desconfinament, però que s’ha de començar a preparar des d’ara mateix un escenari amb sortides acompanyades d’adults, amb distàncies de seguretat i a hores determinades pel bé dels infants.

Catalunya ja ha anunciat que prepara un pla per desconfinar els menuts en 10 dies. El govern de les illes reconeix que el debat és sobre la taula i diu que seran els experts qui tendran la darrera paraula.


El Govern demana prudència respecte el desconfinament per evitar falses expectatives
Els infants d’infantil i primària de Dinamarca tornen a les aules

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendi a una nau industrial abandonada a Marratxí

Diverses dotacions de bombers han treballat en les tasques d'extinció

Ciutadella organitzarà un programa cultural relacionat amb Sant Joan durant el mes de juny

El pressupost de les Festes, 300.000 euros, es dedicaran a organitzar aquestes activitats i a ajudar al teixit productiu a...

Les Illes aixequen el tancament perimetral

Dilluns estava previst l'arribada d'una cinquantena de vols a l'aeroport de Son Sant Joan

35.530 dosis més aquesta setmana i les primeres del vaccí de Janssen, que s’injectarà al grup de 70 a 79 anys

L'objectiu d'aquesta setmana és combinar la vacunació de les persones de 70 a 79 anys i continuar amb els pacients...