societat

El debat del desconfinament dels infants, damunt la taula

Els pediatres alerten de les conseqüències físiques i psicològiques del confinament per als menors

El+debat+del+desconfinament+dels+infants%2C+damunt+la+taula

Membres del Comitè d’Experts que assessora el Govern d’Espanya en la crisi del coronavirus asseguren que encara no es donen les circumstàncies per permetre als infants abandonar el confinament però que, per la salut dels menors, s’ha de començar a preparar un escenari que permeti sortides de casa. Una mesura que recomanen els pediatres.

7 milions de menors de 18 anys a Espanya i 200.000 a les Illes Balears romanen tancats des de fa 34 dies dins les cases. Només ho poden fer en casos excepcionals de menors amb trastorn de conducta o famílies monoparentals quan no en queda una altra.

Segons els pediatres, estar tancats dins de casa de manera contínua té conseqüències per a la salut física i mental.  Problemes per dormir, d’obesitat, d’ansietat o d’abús de pantalles. Per això, l’Associació Espanyola de Pediatria és partidària de les sortides.

A països com Itàlia, el Govern va permetre la sortida controlada d’infants a les 3 setmanes del confinament. Altres llocs com el Regne Unit o Alemanya deixen que vagin acompanyats d’adults a passejar o al parc.

Membres del comitè d’experts que assessora el Govern pel coronavirus han explicat que encara no es produeixen les circumstàncies pel desconfinament, però que s’ha de començar a preparar des d’ara mateix un escenari amb sortides acompanyades d’adults, amb distàncies de seguretat i a hores determinades pel bé dels infants.

Catalunya ja ha anunciat que prepara un pla per desconfinar els menuts en 10 dies. El govern de les illes reconeix que el debat és sobre la taula i diu que seran els experts qui tendran la darrera paraula.


El Govern demana prudència respecte el desconfinament per evitar falses expectatives
Els infants d’infantil i primària de Dinamarca tornen a les aules

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La llista definitiva de la borsa única d’infermeria: 6.559 candidatures admeses

Amb aquest personal es cobriran necessitats contractuals: ja sigui per cobrir les vacances de la plantilla o per reforçar -la...

El sindicat CSIF denuncia que no hi ha mascaretes per a tots els funcionaris de justícia

"Ni teletreball ni mesures de seguretat, les instal·lacions dels jutjats de les Illes han quedat obsoletes per poder complir la...

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

Sanitat rebaixa en 1.900 la xifra de morts per Covid-19 i la situa en 26.834 defuncions

Simón diu que una de les raons del ball de xifres és que les comunitats havien notificat com a confirmats...