X

El govern estudia un traçat alternatiu per al projecte de tramvia de l’aeroport en el tram del Molinar

Un informe conclou que el carrer de Llucmajor és massa estret

23/12/2021

El govern estudia un traçat alternatiu per al projecte de tramvia de l’aeroport en el tram del Molinar

Margalida Riera

El carrer de Llucmajor travessa tot el barri del Molinar de Palma. Des del naixement del projecte de Trambadia, fa més d’una dècada, era el carrer proposat per fer passar la infraestructura.

En aquests moments, el govern està elaborant el projecte bàsic del tram entre la plaça d’Espanya i l’aeoport i es preveu que estigui enllestit el mes de gener. Per elaborar-lo han tengut en compte un informe que conclou que el carrer Llucmajor és massa estret i hi ha poca distància entre la catenària i els façana de les cases. Una visió que coincideix amb la de Cort. La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol explica que ‘si bé el tramvia ha de ser un transport d’alta capacitat, també ha de permetre millorar l’entorn urbà, pere xemple, amb nou arbrat i en aquest carrer és complicat’.

L’estudi del Govern proposa un traçat alternatiu que trascorr aferrat als horts, per darrere de les cases. El pla general de Cort ja recull la reserva d’espai.
Està previst que el tramvia de l’Aeroport a plaça d’Espanya es financii en part amb fons europeus i funcioni el 2026.
És el govern el que decidirà, finalment per on ha de passar el tramvia. Associacions cíviques del Molinar s’han manifestat històricament en contra de fragmentar i degradar la part rural del barri.

23/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris