política

El Govern fa autocrítica després d’intervenir la residència Bell Entorn

Un dels motius de la intervenció de la residència ha estat la dificultat de la direcció de contractar personal per substituir els professionals de baixa


La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha justificat la intervenció de la residència Bell Entorn, a Sóller, perquè la seva situació era “complexa”, segons ha dit. Costa ha assenyalat el gran nombre de casos de coronavirus que s’hi han produït. Dels 152 usuaris, 83 s’han contagiat. D’aquests, 50 han estat hospitalitzats. La resta són asimptomàtics. A més, hi ha 33 treballadors contagiats. De fet, un dels motius de la intervenció de la residència ha estat la dificultat de la direcció de la residència de contractar personal per substituir els professionals de baixa. La intervenció durarà un mínim de 20 dies. Preguntada pels periodistes, la portaveu Pilar Costa ha dit que l’Executiu fa autocrítica per la situació que viuen les residències i ha promès més mitjans.

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat el nomenament de l’expresident del Govern, Francesc Antich, com a president de l’Autoritat Portuària. Antich substituirà a Joan Gual de Torrella després que el passat 7 d’agost fos destituit per un presumpte cas de corrupció. La portaveu del Govern ha defensat la solvència d’Antich com a polític i gestor per ocupar aquest càrrec. El Ministeri de Transports i Ports de l’Estat han de ratificar el nomenament de Francesc Antich.

En darrer lloc, el Consell de Govern ha aprovat el decret que regula el procediment per aconseguir el carnet que acredita el reconeixement de família monoparental i la conidició de família nombrosa monoparental. Els consells insulars emetran aquesta identificació, que es podrà sol·licitar a partir d’un mes de la publicació al BOIB.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha impulsat aquest decret perquè és un manament de la Llei de Família, aprovada l’agost de 2018, que regulava, per primera vegada, el que és una família monoparental. L’article 7 de la Llei estableix que les famílies monoparentals són les que estan formades per un o més fills i que depenen econòmicament d’una sola persona progenitora.

En el cas de les condicions per obtenir el carnet de família nombrosa, només s’adhereixen els punts que afecten al reconeixement com a família nombrosa a les que es consideren família monoparental especial que són les que tenen un sol progenitor amb dos o més fills o amb un fill amb discapacitat reconeguda del 33 % o superior.


 més info Familiars d’usuaris i la direcció de la residència Bell Entorn critiquen que el Govern hagi actuat tard
 més info L’oposició critica la gestió sanitària del Govern, especialment a les residències

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...