X

El Govern fa una crida a la responsabilitat, després de veure festes on no s’han respectat les mesures de protecció

Recorda que les mesures de seguretat són d'obligat compliment i que s'ha de dur mascareta a la via pública sempre que no es pugui mantenir la distancia de seguretat d'un metre i mig

23/06/2020

El Govern fa una crida a la responsabilitat, després de veure festes on no s’han respectat les mesures de protecció

La nova normalitat no eximeix de l’ús de la mascareta quan no es pot garantir la distància de seguretat. Ho recorda el Govern davant les imatges d’aglomeracions vistes els darrers dies, també les imatges d’aquest dimarts en un improvisat Sant Joan a Ciutadella en què no s’ha respectat la distància de seguretat ni s’ha usat mascareta.  El Govern fa una crida a la responsabilitat i recorda que ignorar aquestes mesures posa en risc les persones més vulnerables.

La vicepresidenta primera del Govern Central, Carmen Calvo, també demana prudència. Assegura que, si no es compleixen les mesures i hi ha algun brot, s’haurà de decretar un nou estat d’alarma.

Nous brots a Espanya

Actualment, a Espanya hi ha 36 brots, dels quals 12 estan controlats. A més, ja hi ha quatre comarques aragoneses que han hagut de tornar a la fase 2. També preocupa a Lleida la situació d’una residència de gent gran on se n’han registrat 18 casos i l’Hotel Rambla, on han estat aïllades 42 persones després que 7 han donat positiu en coronavirus.

5 milions de vacunes contra la grip i nous medicaments

El Govern central prepara un pla davant els repunts de COVID- 19. Segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, una de les primeres mesures serà el reforç de la campanya de vacunació de la grip, per a la qual disposaran de 5 milions de dosis. Illa ha assegurat davant el Senat que la pandèmia ha deixat al descobert les deficiències de la sanitat espanyola, per això ha anunciat més prevenció, més salut pública i més proximitat amb les persones. També invertiran fins al 7% del producte interior brut (PIB), en nous medicaments.

23/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT