X

El Govern fa una crida urgent a la vacunació de les 160.000 persones que queden per fer-ho

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recordat que “la taxa d'ingressos a l'UCI és 20 vegades més gran en els no vacunats”

25/11/2021

El Govern fa una crida urgent a la vacunació de les 160.000 persones que queden per fer-ho

Redacció

Els serveis tècnics de Salut calculen que, sense comptar amb les 23.000 persones que han manifestat el seu rebuig a l’administració de la vacuna i de les 40.000 que, segons xifres quadrades amb el Ministeri de Sanitat, es trobaven a altres comunitats en el moment de la seva vacunació, actualment hi ha 160.000 persones a les Illes que pertanyen a la població diana, però encara no s’han vacunat.

“És imprescindible vacunarse, tothom que avui es posi la primera dosi al Nadal ja podrà tenir la pauta completa”, ha insistit la Consellera de Salut, Patricia Gómez, qui també ha recordat que la incidència de la Covid-19 es vuit vegades més gran en els majors de 60 no vacunats, i que “la taxa d’ingressos a la UCI és 20 vegades més gran en els no vacunats”. 

Gómez ha assegurat que el Govern continuarà fent feina en l’explicació de la vacuna i la seva eficàcia contra la covid. Volen aconseguir que la població es vacuni per la seva seguretat i la de tota la societat. Amb aquest objectiu ha recordat que “tothom pot anar sense cita als centres de vacunació”, i que també ho pot fer amb cita. “Estem millorant l’accesibilitat, però podem estar satisfets”, ha resumit. En la roda de premsa també s’ha dit que “a la majoria de persones que no s’han vacunat se les ha telefonat”. Es tracta d’una campanya que gairebé va porta per porta, gota a gota.

També han anunciat la vacunació amb dosi de record als majors de 60 i, a partir de la setmana que ve, la vacunació amb dosi de record als sanitaris i sociosanitaris perquè “els espais sanitaris siguin llocs segurs”. El col·lectiu de professionals de la salut inclou a quasi 50.000 treballadors de les Illes Balears, entre centres públics i privats. 

De cara al Nadal, la consellera ha recordat que “està fent mal temps, la qual cosa ens obliga a estar en espais tancats perquè les temperatures baixen, i això augmenta les malalties respiratories”. Però també ha estat optimista en comparar la situació actual amb la de l’any passat: “Es poden fer les celebracions, les celebracions s’han de fer”, ha dit, però respectant les mesures de seguretat. És a dir, distància, mascareta i ventilació dels espais tancats.

Aquestes declaracions arriben en un moment en què continuen augmentant els contagis de COVID-19. Salut ha notificat aquest dijous 292 positius nous en un sol dia i ara mateix passen la malaltia gairebé 2.500 persones. Es notifica també una nova defunció, però és del mes de setembre. Hi ha 4 positius entre els usuaris de residències de gent gran. Augmenten els ingressos hospitalaris: avui hi ha 7 pacients més ingressats a planta a totes les Illes. I a Eivissa, no hi ha cap pacient ingressat a l’UCI. Ahir va ser ingressat a planta l’únic que hi quedava. Feia mig any que l’UCI de Can Misses no estava buida

25/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris